Esittelyssä Italia: Nina Zilli – L’amore è femmina (Out of love)

Italian viimevuotista hopeatilaa lähtee puolustamaan Piacenzassa syntynyt Maria Chiara Fraschetta, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellään Nina Zilli (s. 2.2.1980). Kansainvälinen Nina ehti jo ennen tätä vuosituhatta asua sekä Irlannissa että Yhdysvalloissa, kunnes päätyi takaisin Italiaan tv-show’n emännän toimeen. MTV Italyn video jockeynkin hommia tehnyt laulajatar sai ensimmäisen levityssopimuksensa vuonna 2001 bändinsä ”Chiara e gli Scuri” kanssa, mutta singleä enempää tuo kokoonpano ei koskaan saanut julkaistua levy-yhtiön kanssa koituneiden erimielisyyksien vuoksi.

Pienen hengähdystauon jälkeen vuonna 2009 tumma kaunotar kuitenkin palasi valokeilaan nykyisellä taitelijanimellään, jonka hän on muodostanut äitinsä sukunimestä sekä Nina Simonen etunimestä. Debyytti-EP ”Nina Zilli” johti osallistumiseen vuoden 2010 San Remon laulufestivaaleille, jossa Nina oli menestys. Laulajatar voitti tulokkaiden sarjassa sekä kriitikoiden, lehdistön että parhaan live-esityksen palkinnon. Esiintymisen seurauksena julkaistu debyyttialbumi ”Sempre lontano” nousi parhaimmillaan Italian albumilistalla viidenneksi ja myi lisäksi platinalevyyn oikeuttavan määrän.

Nyt vuonna 2012 Nina teki paluun laululavoille uuden tuotantonsa kanssa. Hän osallistui tänäkin vuonna San Remon laulufestivaaleille, tällä kertaa tosin vanhojen konkareiden sarjassa, ja esitti tammikuisessa finaalissa kappaleen ”Per sempre”. Nina ei kuitenkaan voittanut San Remoa, mutta erityinen tuomaristo valitsi hänet esitystensä perusteella Italian edustajaksi Bakun Euroviisuihin. Samaan hengenvetoon ilmoitettiin, että edustuskappale ei välttämättä olisikaan juuri tuo nimenomainen San Remossa nähty, sillä ainoastaan esittäjä oli nyt valittu.

Sekavuutta ei onnistuttu välttämään, sillä vaikka maaliskuun alussa Nina kuitenkin vahvisti edustussävelmäkseen ”Per sempren”, hän reilun viikon päästä päättikin vaihtaa sen helmikuussa ilmestyneen uuden albuminsa nimikkoraitaan ”L’amore è femmina”. Vaikka Nina normaalisti säveltää itse suurimman osan musiikistaan, on hän tämän retrotunnelmaa henkivään sävelmän laatimiseen saanut apua ruotsalaisilta Kristoffer Sjökvistiltä, Frida Molanderilta ja Christian Rabbilta sekä amerikkalaiselta Charlie Masonilta. Bakun viisufinaalia varten kappale on saanut lisäksi suurimmaksi osaksi englanninkielisen tekstin ja nimensäkin perään lisäosan ”(Out of love)”. Italia esiintyy lauantain finaalin esiintymisnumerolla 10.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso esikatseluvideo Youtubesta

Nina Zillin kotisivut (italiaksi)