Esittelyssä Itävalta: Nathan Trent – Running on air

NathanTrent2Itävaltalainen Nathanaele Koll, joka tunnetaan paremmin nimellä Nathan Trent, tavoitteli viisuedustuspaikkaa ensin Saksan karsinnassa. Mies pääsi 33 artistia sisältäneelle toiseksi viimeiselle kierrokselle, mutta Itävallan yleisradioyhtiö ORF nappasi hänet takaisin kotimaahan.

Huhtikuun alussa 25 vuotta täyttänyt Nathan syntyi Innsbruckin kaupungissa. Nathanin äiti on italialainen ja isä itävaltalainen. Italian ja saksan lisäksi hän puhuu sujuvaa espanjaa ja englantia sekä hieman ranskaa. Jo kolmen vuoden iässä hän aloitti viulun- ja pianonsoiton opiskelut. Lapsena hän myös esiintyi Innsbruckin kansallisteatterissa. Viime vuonna hän valmistui Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopistosta.

Nathan julkaisi ensimmäisen singlensä ”Like it is” viime kesäkuussa. Vaikka kappale ei suurta menestystä saanutkaan, kiinnitti se Itävallan viisuedustajaa etsineiden Eberhard Forcherin ja Christof Straubin huomion. Jo viime vuonna artistin etsinnässä apuna ollut Eberhard ja Itävallan viimevuotisen edustajan Zoën isä Christof pyysivät Nathania lähettämään kappaleen ORF:lle.

”Running on air” valittiin Itävallan viisuksi sisäisesti ja julkaisunsa se sai helmikuun lopussa. Kappaleen on yhdessä Nathanin kanssa kirjoittanut Bernhard Penzias. Kappaletta on kirjoitettu ja nauhoitettu Los Angelesissa.

Itävallan viisumenestys on ollut vaihtelevaa 2010-luvulla. Conchita Wurst toi maalle viisuvoiton vuonna 2014, mutta seuraavan vuoden kotikisoissa tuloksena oli jaettu viimeinen sija ilman pisteitä. Viime vuonna Zoë sijoittui finaalissa sijalle 13.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen musiikkivideo

Kuva: Roman Zach-Kiesling ORF