Esittelyssä Kreikka: Demy – This is love

Demy-1280x720Monien viisufanien rukouksiin vastattiin tammikuussa, kun kreikkalainen televisiokanava ERT ilmoitti maan edustajaksi Demyn. Oikealta nimeltään Dimitra Papadea syntyi Ateenassa elokuun 21. päivä vuonna 1991. Ensimmäiset pianotunnit artisti otti jo 5-vuotiaana ja haave muusikon urasta sai siten alkunsa. Läpimurtoaan Demy joutui kuitenkin odottamaan vuoteen 2012 saakka, jolloin hän nappasi kolme pokaalia The MAD TV Music Awardseilla muun muassa parhaan tulokkaan -kategorian.

“This is love” -viisun ovat sanoittaneet ja säveltäneet  Dimitris Kontopoulos, Romy Papadea ja John Ballard. Ensimmäisenä mainittu herra saattaa olla monelle viisufanille tuttu säveltäjä entuudestaan, sillä hänen käsialaansa ovat esimerkiksi Ani Lorakin “Shady lady” (Ukraina 2008), Farid Mammadovin “Hold me” (Azerbaidžan 2013) ja Sergei Lazarevin “You are the only one” (Venäjä 2016). Viisuvoittoa herran sävellyksillä ei ole vielä irronnut, mutta kaksi hopeaa ja yksi pronssi ovat maininnan arvoisia saavutuksia.

DemyGREECEKiovassa kuultavan edustuskappaleensa kreikkalaiset valitsivat maaliskuussa järjestetyssä minikarsinnassa, jossa Demy esitti kolme ehdokaskappaletta. Illan voittaja valittiin tuolloin puhelinäänillä ja kansainvälisen tuomariston avulla. Kolmen sävellyksen joukosta “This is love” oli ylivoimainen voittaja keräten 75 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Viime vuonna kreikkalaiset joutuivat nielemään ylpeytensä Tukholmassa, kun maa ensimmäistä kertaa viisuhistoriassa karsiutui kisasta jo semifinaalivaiheessa. Tänä vuonna Demyn suurin tehtävä onkin palauttaa maan viisuylpeys. Esiintymisvuoronsa Kreikka saa ensimmäisessä semifinaalissa kymmenentenä heti Portugalin jälkeen. Kaikki varmaan muistavat, kun Helena Paparizou toi Kreikalle sen ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan viisuvoiton mukanaan juurikin Kiovasta vuonna 2005. Mitä mieltä olette, tapahtuuko sama kohtalo Demyn kohdalla?

Katso kappaleen musiikkivideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuva: Giannis Michelopoulos