Esittelyssä Kroatia: Jacques Houdek – My friend

houdekKomeaääninen Jacques Houdek nähdään Kiovassa Kroatian edustajana. Lempinimen ”The Voice” saanut mies syntyi vuonna 1981 Velika Goricassa, silloisessa Jugoslaviassa. Kasteessa hän sai nimen Željko Houdek, joskin etunimi on tätä nykyä käännetty kansainvälisempään muotoon Jacques. Hänen sukunimensä Houdek puolestaan on tsekkiläistä alkuperää.

Jacques Houdek on opiskellut hyvämaineisessa Berklee College of Musicissa Yhdysvalloissa. Hänen laajaan repertoaariinsa kuuluu pop-musiikin ohella niin gospel, swing ja blues. Vuonna 2000 ilmestyi Houdekin debyyttialbumi. Menestyksekkääseen uraan mahtuu 13 albumijulkaisua ja useita palkintoja. Vuonna 2011 Jacques Houdek koetti onneaan Ison-Britannian X Factor -kilpailussa. Hän pääsi sadan parhaan laulajan joukkoon, mutta ei voinut jatkaa kisassa työskentelyluvan puuttumisen takia.

Jacques Houdek on saanut kykykilpailukokemusta myös mentorin roolissa. Hänet on nähty Kroatian The Voice -kykykilpailussa. Sattumoisin Kroatiaa viime vuonna edustanut Nina Kraljić kilpaili juuri Houdekin tiimissä, voittaen koko kisan. Houdek on siviilielämässään naimisissa oleva, kahden lapsen isä.

Houdek oli Kroatian tv-yhtiön sisäinen valinta euroviisuedustajaksi. Hänen kappaleensa ”My friend” on ensimmäinen Kroatian euroviisu, jossa lauletaan myös italian kielellä. ”My friend” esittelee Houdekin laajaa äänialaa, sillä hän käyttää sekä korkeaa tenoriääntään että matalampaa baritonia. Kappaleen ovat säveltäneet artisti itse, Siniša Reljić ja Tony Malm. Sanoitus on Houdekin, Ines Prajon, Arjana Kunštekin ja Fabrizio Laucellan käsialaa.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen musiikkivideo