Esittelyssä Kroatia: Nina Badrić – Nebo

Kroatian HRT päätti tänä vuonna sysätä syrjään pitkäaikaisen ja perinteikkään viisukarsintansa Doran ja suoritti sen sijaan euroviisuedustajansa valinnan sisäisesti. HRT halusi saada Bakuun vahvan ja laadukkaan laulajan, joka edustaa urbaania genreä – kriteerit, jotka täyttää erinomaisesti 39-vuotias pop-tähti Nina Badrić (s. 4.7.1972). 

Jo kaksikymmenvuotisen uran tehneen laulajattaren taipaleelle on vuosien varrella kertynyt seitsemän pitkäsoittoa sekä lukuisa määrä palkintoja. Alun perin pankkivirkailijan työtä tehnyt Nina aloitti laulamisen 1990-luvun alkupuolen dance-musiikkibuumin yhteydessä, mutta vaihtoi tyylinsä sittemmin valtavirtaisemman popin suuntaan. Samoihin aikoihin hän oli myös vakiokalustoa Kroatian euroviisukarsinnoissa, joissa hän mitteli vuosina 1993-1995. Tuolloin seitsemättä sijaa parempaa tulosta ei heltynyt. Neljännen kerran Nina osallistui Doraan vuonna 2003. Tällöin kappale ”Čarobno jutro” ylsi toiseksi asti jääden kuitenkin niukasti vaille edustuspaikkaa.

Revanssia kroatiatar sai odottaa aina tähän vuoteen saakka. Hänen itse säveltämänsä ja sanoittamansa kappale ”Nebo” (suom. Taivas) lähtee tavoittelemaan finaalipaikkaa toisen semifinaalin esiintymisnumerolla 10. Ninan kanssa lavalle nousee kolme taustalaulajaa sekä kaksi tanssijaa. Luvassa ei hänen omien sanojensa mukaan ole kuitenkaan perinteinen viisuesitys, vaan sitä voisi pikemminkin kuvailla taiteelliseksi. Edustustehtävät Nina ottaa toisaalta kunnia-asiana, mutta myös haasteena.

Nebo” löytyy Ninan jo viime vuoden puolella julkaistulta saman nimiseltä albumilta ja on samalla sen neljäs singlelohkaisu. Euroviisuja varten kappale on kuitenkin lyhennetty kolmeminuuttiseksi ja sovitustakin muokattu hiukan uuteen uskoon. Viime kuukausina hän on joutunut elämään hiljaiseloa äänihuulileikkauksen vuoksi, minkä takia viisupromootiokin on jäänyt harmittava vähälle. Nyt kaikki on kuitenkin kunnossa ja viisuihin keskittyminen voi jatkua.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla

Keskustele kappaleesta foorumillamme

Katso kappaleen esikatseluvideo Youtubesta

Nina Badrićin kotisivut (kroaatiksi)