Esittelyssä Kypros: Christos Mylordos – San aggelos s’agapisa

Vappuaattona 20-vuotissyntymäpäiväänsä juhliva Christos Mylordos on kotoisin Kyproksen pääkaupungista Nikosiasta. Viime vuonna Christos valmistui englannienkielisestä koulusta, joten kieliongelmiin nuori mies ei välttämättä törmää kisamatkallaan. Viimeiset kaksi vuotta Christos on panostanut opintojensa viimeistelyn ohella laulajan uraan ihan tosissaan. Hän on ottanut osaa useisiin paikallisiin festivaaleihin, konsertteihin ja kilpailuihin. Laulamisen lisäksi Christos soittaa pianoa ja kitaraa. Laulajana Christoksen ura on kuitenkin vasta alussa ja julkaistuja cd-singlejä onkin kertynyt vasta kaksi kappaletta. Vapaa-aikanaan Christos mielellään ui ja pelaa tennistä.

Yksi toistaiseksi tärkeimmistä kisoista, mihin Christos on osallistunut, oli viime syksyllä kisattu Performance-kykykilpailu. Syyskuun 10. päivän kisassa haettiin nimittäin edustusartistia Kyprokselle tämän kevään euroviisuihin. Finaalissa Robbie Williamsin ”Supreme” kappaleen laulanut Christos voitti ja pääsi näin ollen ajoissa valmistautumaan Düsseldorfin euroviisuihin.

Tammikuussa Kyproksen yleisradio CyBC uutisoi valinneensa Christokselle edustussävelmän 11 ehdokkaan joukosta. Tulevan kilpailukappaleen nimi on “San aggelos s’agapisa” (suom. Rakastin sinua kuin enkeliä), ja Christos kuvailee itse kappalettaan etnoballadiksi. Sen sävellyksestä vastaa Michalis Antoniou, joka sävelsi myös Liettuan vuoden 2004 edustussävelmän “What’s Happened to Your Love”. Sanoituksen on puolestaan kynäillyt Andreas Anastasio. Kappaleen ensiesitys nähtiin kuitenkin vasta reilua kuukautta myöhemmin, 28. helmikuuta Kyproksen televisiossa.

Kypros on yksi jo useamman vuoden ilman voittoa viisuihin osallistuneista maista. Ensimmäistä kertaa pieni Välimeren valtio nähtiin viisuissa vuonna 1981. Toistaiseksi maan paras sijoitus on viides, johon maa on yltänyt kolme kertaa (1982, 1997, 2004). Viime vuonna Kyprosta edustanut Jon Lilygreen & The Islanders pääsi ehkä monien yllätykseksi finaaliin, jossa tuloksena oli 21. sija.

Katso esikatseluvideo Youtubessa
Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla

Keskustele aiheesta foorumilla

Kuva: CyBC/Erini Theodorou