Esittelyssä Kypros: Hovig – Gravity

hovigKyproksen kolmatta perättäistä finaalipaikkaa lähtee tavoittelemaan 28-vuotias Hovig Demirjian. Kyproksen pääkaupungissa Nicosiassa syntynyt Hovig on armenialaista syntyperää. Jo kahdeksan vuoden iässä hän otti ensimmäiset laulutuntinsa ja ammattimuusikon uran hän aloitti 16 vuoden iässä.

Vuonna 2009 Hovig osallistui Kreikan X Factor -kilpailuun ja sijoittui seitsemänneksi. Samalla kaudella mukana olivat myös vuonna 2012 Kyprosta edustanut Ivi Adamou sekä Kreikkaa edustanut Eleftheria Eleftheriou.

Seuraavana vuonna hän kilpaili maansa euroviisukarsinnoissa kappaleella ”Goodbye” sijoittuen kolmanneksi. Hän oli mukana myös vuoden 2015 karsinnoissa kappaleella ”Stone in the river”. Karsintaan osallistui myös viime vuonna Kyprosta edustanut Minus One.

 Tänä vuonna Hovig valittiin sisäisesti maan edustajaksi. Edustuskappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Thomas G:son. Ruotsalaissäveltäjä oli myös tekemässä Kyproksen edellistä viisua ja ”Gravity” on hänen kolmastoista kappale Eurovision laulukilpailussa.

80-luvun alussa viisuperheeseen liittynyt Kypros ei ole vielä yltänyt voittoon asti. Kolme kertaa maa on sijoittunut viidenneksi, viimeksi vuonna 2004.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen musiikkivideo

Kuva: Leica Camera Cyprus Team