Esittelyssä Kypros: John Karayiannis – One thing I should have done

John 2Kyproksen edustajana nähdään 21-vuotias John (oik. Giannis) Karayiannis. Limassolista kotoisin oleva nuori mies voitti helmikuun alussa Kyproksen euroviisukarsinnan balladillaan “One thing I should have done”. Kilpailun voittaja valittiin yleisöäänestyksen ja tuomariäänien yhteistuloksella. Voittokappale oli niin yleisön kuin tuomarien listauksessa vasta kakkosena, mutta hyvin eriävien äänestystulosten johdosta “One thing I should have done” nousi lopputuloksissa ykköseksi.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun John pyrki maan edustajaksi niin sanoittuihin aikuisten euroviisuihin. Vuonna 2007 ja 2008 John tavoitteli kuitenkin Kyproksen edustuspestiä junnuviisuihin, joten jonkinlaista kokemusta laulukilpailuista löytyi mieheltä entuudestakin. Johnin kilpailukappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Johnin itsensä kera englantilainen Mike Connors, jonka käsialaa oli Kyproksen vuoden 2004 edustusviisu “Stronger every minute”. Tämä Lisa Andreaksen esittämä viisu tekikin nuoreen Johniin niin suuren vaikutuksen aikoinaan, että alkoi sen jälkeen seurata viisuja tarkemmin.

John tunnistetaan helposti hänen paksusankaisista silmälaseista, joista onkin tullut nopeasti yksi hänen tavaramerkeistään. Eurovision.tv -sivulla John kertookin omistavansa kymmenet eri silmälasit ihan vain siltä varalta, jos hukkaan niistä osan, koska hän ei omien sanojensa mukaan näe nenäänsä pidemmälle ilman laseja. Silmälasit lienevät tarpeen vapaa-ajallakin, sillä John rentoutuu mieluiten tietokoneella pelaamalla. Yksi hänen lempipeleistään on World of Warcraft.

Euroviisujen lisäksi Johnin mielessä lienee jo ensi syksy ja Lontooseen muutto. Siellä hän jatkaa musiikkialan opintojaan ja aikoo myös levyttää debyyttialbuminsa. Viisumenestystä John hakee toisen semifinaalin viidentenätoista kisaajana.

Katso kappaleen karsintaesitys

Katso kappaleen esikatseluvideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: Dre Photo work

john 3