Esittelyssä Latvia: Aminata – Love injected

Aminata 122-vuotias Aminata Savadogo päätyi Latvia euroviisuedustajaksi voitettuaan helmikuussa maan karsintana toimineen Supernova-kilpailun. Supernovan finaalivaiheessa kisassa oli mukana neljä kilpailukappaletta ja päätösvalta oli tällä kertaa vain ja ainoastaan yleisöllä vaikka tuomaritkin pääsivät kertomaan mielipiteensä suorassa televisiolähetyksessä. Aminata sain puhelin- ja internetääniä yhteensä yli 22 000 kappaletta ja päihitti näin toiseksi tulleen Markus Rivan noin 6500 äänellä.

Aminata on säveltänyt ja sanoittanut kilpailukappaleensa ”Love injected” yhdessä Kaspars Ansonsin kanssa.Musiikkityyliltään elektroniseksi RnB:ksikin kutsuttu kappale kertoo modernin sävelin perinteisestä tosi rakkaudesta, joka voi sekä rikkoa että parantaa kaiken.

Lapsesta lähtien laulanut Aminata pyrki nyt toista kertaa kotimaansa euroviisuedustajaksi. Vuosi sitten Aminata sijoittui karsinnan viidenneksi kappaleella “I can breathe”. Ennen euroviisuja Aminata onkin nähty kisaamassa lukuisissa muissa kilpailuissa kuten Muzikālā banka, Koru kari 3 ja Jaunā talantu fabrika. Neidon esikoisalbumi ”Inner Voice” julkaistiin tämän kuun alussa.

Taloustieteitä Latvian yliopistossa opiskelevan nuoren neidon eksoottinen ulkonäkö on peruja hänen Burkina Fasosta kotoisin olevalta isältä ja latvialais-venäläiseltä äidiltä. Musiikissaan Aminata pyrkii hyödyntämään monikulttuurista taustaansa ja yhdistää monipuoliset juurensa näin luontevaksi kokonaisuudeksi.  Geeniperimästään huolimatta Aminata kokee kuitenkin olevansa enimmäkseen latvialainen ja onkin innoissaan, että saa edustaa kotimaatansa euroviisuissa.

Katso karsintaesitys

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: Martins Cirulis

Aminata 2