Esittelyssä Liettua: Donny Montell – Love is blind

Tällä hetkellä 24-vuotias Donatas Montvydas eli Donny Montell syntyi lokakuun 22. päivänä vuonna 1987 Liettuan pääkaupungissa, Vilnassa. Monitaituriperheen äiti oli voimistelija, ja isä soitti rumpuja kuuluisassa hard rock -yhtyeessä nimeltä Plackartas. Isosiskosta puolestaan kasvoi aikuisiällä ammattitanssija. Kovin yllättävänä ei siis voida pitää Donnyn kiinnostusta urheiluun ja musiikkiin.

Julkiset esiintymiset Donny aloitti jo kuuden vuoden iässä, kun hänen laulunopettajansa innoitti hänet osallistumaan nuorille laulajille tarkoitettuun Dainų dainelė -laulukilpailuun. Lopputuloksena oli hieno palkintosija. Yhtä menestyksekkäitä ovat olleet Donnyn laulukilpailukokemukset myöhemminkin. Muun muassa vuonna 2008 hän voitti Valko-Venäjällä järjestetyn Slavianskij Bazar -festivaalin. Donny on pärjännyt erinomaisesti myös tanssikilpailuissa. Hän voitti Tanssii tähtien kanssa -tyylisen televisioidun tanssikilpailun ja sijoittui neljänneksi parinsa kanssa Eurovision Dance Contest -kilpailun Liettuan karsinnoissa. 

Tänä keväänä Donny osallistui Liettuan karsintoihin neljättä kertaa. Jo ensimmäisellä kerralla, vuonna 2009, sijoitus oli toinen kappaleella ”I remember last time”. Seuraavana vuonna hänen kappaleensa ”Running fast” hylättiin semifinaalivoiton jälkeen, koska hän oli esittänyt kappaleen monta kuukautta liian aikaisin. Viime vuonna Donny oli mukana finaalissa jopa kahdella kappaleella, mikä kenties aiheuttikin äänten jakautumisen. ”Let me” sijoittui viidenneksi ja duetto ”Best friendsSasha Songin kanssa jäi kymmenenneksi.

Maaliskuisessa Liettuan finaalissa kilpaili 14 sävelmää, jotka olivat selvittäneet tiensä neljästä eri semifinaalista. Finaalin ensimmäiseltä kierrokselta superfinaaliin selvisivät kolme eniten tuomariston ja televisionkatsojien ääniä saanutta. Lopullisen voittajan päätti ehkä hieman epädemokraattisesti yksin tuomaristo. Voittaneen ”Love is blind” -kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut georgialainen Brandon Stone, jonka aktiivisimmat euroviisuharrastajat muistanevat Ukrainan vuoden 2010 ensimmäisestä viisufinaalista, jonka voittokappaleen ”I love you” hän sävelsi. Liettuan viisusta on karsintojen jälkeen julkaistu liettuan-, venäjän– ja ranskankielinen versio. Lisäksi netissä on julkaistu georgiankielinen versio, jonka tulkitsee kappaleen tekijä.

 

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso karsintaesitys Youtubesta