Esittelyssä Makedonia: Jana Burčeska – Dance alone

janaVenäjän poisjäännin vuoksi Makedonia esiintyy hieman epäonnisella kolmannella paikalla. Kahden semifinaalin aikana tältä esiintymisnumerolta on finaaliin edetty vain viisi kertaa.

Makedoniaa finaalissa ei ole nähty sitten vuoden 2012. Tänä vuonna finaalipaikkaa tavoittelee 23-vuotias Jana Burčeska. Kuten moni muukin tämän vuoden viisuartisti, myös Jana on tullut tutuksi kykykilpailun kautta. Vuonna 2010 hän sijoittui viidenneksi Makedonian Idol-kilpailussa.

Jana on osallistunut myös kolme kertaa Skopje Festiin, joka on välillä toiminut Makedonian viisukarsintana. Festivaalia ei tosin noina vuosina käytetty maan edustusviisun valintaan.

JanaFYRMACEDONIATämän lisäksi Jana on toiminut UNICEFin hyvän tahdon lähettiläänä edistämässä väkivallan poistamista kouluista. Hän on myös esiintynyt lukuisissa konserteissa, joiden tarkoitus on ollut tukea huonommassa asemassa olevia ihmisiä.

Tänä vuonna Makedonian yleisradioyhtiö MRT valitsi Janan sisäisesti maansa edustajaksi. Janalle etsittiin kappaletta avoimen sävellyskilpailun kautta ja yli sadan kappaleen joukosta löytyi “Dance alone”.

Edustuskappaleen taustalta löytyy tuttuja nimiä. Joacim Perrson ja Bobi-Leon Milanov ovat olleet kirjoittamassa Makedonian viisun lisäksi Serbian ja Bulgarian kappaleita. Heidän lisäkseen kappaletta tekemässä ovat olleet Alex Omar ja Florence A.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen musiikkivideo

Kuva: Dimitar Petrovski & Andrijana Kostova Petrovska