Esittelyssä Moldova: SunStroke Project & Olia Tira – Run away

Viisukuppila esittelee kuluvan huhtikuun aikana kaikki Oslon viisuihin osallistuvat artistit ja kilpailukappaleet. Esittelyt etenevät esiintymisjärjestyksessä, joten sarjan aloittaa ensimmäisen semifinaalin ensimmäisenä esiintyvä Moldova.

Vasta 21-vuotias Olia Tira on jo nuoresta iästään huolimatta saavuttanut suurta suosiota ja menestystä kotimaassaan Moldovassa. Laulamisen ohella Olia on tehnyt mallin töitä ja juontanut televisiossa aamushow’ta. Olian esikoisalbumi “Your place or mine?” ilmestyi vuonna 2006. Olia on nähty Moldovan viisukarsinnoissa kolmesti aiemmin, vuosina 2006, 2008 ja 2009.

Olian isä oli neuvostoarmeijan palveluksessa, joten Olian perhe muutti paljon paikasta ja maasta toiseen Olian ollessa vielä lapsi. Olia on syntynyt Saksan Potsdamissa ja asunut sen jälkeen muun muassa kaukoidässä. Olian ollessa kouluikäinen, perhe asettui kotikonnuilleen Cahulin pikkukaupunkiin Moldovaan.  Tällä hetkellä Olia opiskelee kaiken muun ohella Chişinăun musiikki- ja teatteriakatemiassa.

SunStroke Project on kolmen nuoren miehen muodostama kokoonpano, joka perustettiin Chişinăussa vuonna 2008. Laulusta vastaa Sergei Jalovetskii, viulusta Sergei Stepanov ja saksofonista Anton Ragosa. Myös SunStroke Project on nähty aikaisemmin Moldovan karsinnoissa. Viime vuonna he sijoittuvat kolmanneksi kappaleella “No crime”.

Moldovan finaali “O melodie pentru 2010” järjestettiin 6. maaliskuuta maan pääkaupungissa Chişinăussa. Voittaja valittiin tuomariston ja yleisöäänien yhteistuloksella. Lienee oikeutettua sanoa, että “Run away” voitti karsinnat ylivoimaisesti sillä se sai täydet kaksitoista pistettä sekä tuomaristolta että yleisöltä. Kappaleen ovat säveltäneet Anton Ragoza ja Sergei Stepanov, sanoituksen on tehnyt Alina Galetskaya.

Moldovan karsinnan tulokset National finals -sivustolla.
Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla.

Moldovan viisuedustajat vuosimallia 2010: Olia Tira ja SunStroke Projectin pojat

Moldovan esikatseluvideo

Olia Tiran ja SunStroke Project 6. maaliskuuta 2010 Moldovan finaalissa.

Olia Tiran MySpace-sivut

SunStroke Projectin MySpace-sivut