Esittelyssä Montenegro: Slavko Kalezić – Space

Space_-_Slavko_KalezićTänään tutustumme Montenegron viisuedustajaan. Hän on 31-vuotias Slavko Kalezić, joka tunnetaan kotimaassaan niin laulajana, näyttelijänä kuin lauluntekijänä. Slavko Kalezić syntyi 4. lokakuuta vuonna 1985 Montenegron pääkaupungissa Podgoricassa. Hän opiskeli Cetinjen esittävien taiteiden akatemiassa ja on päässyt näyttelemään sekä teatterilavoilla että elokuvissa. Hänet on nähty yli 30 näytelmässä ja peräti kuudessa elokuvassa. Kielitaitoinen mies puhuu äidinkielensä lisäksi sujuvasti italiaa ja englantia.

Vuonna 2011 ilmestyi Slavko Kalezićin debyyttisingle, joka kantoi nimeä ”Muza”. Monen euroviisuartistin tavoin myös Kalezić on ottanut osaa kykykilpailuun. Hänet nähtiin vuoden 2013 X Factor Adriassa, joka on Serbian versio X Factor -formaatista. Slavko Kalezić pääsi kilpailemaan euroviisufaneille tutun Željko Joksimovićin tiimiin, mutta putosi kilpailusta ennen live-esityksiä. Hän julkaisi kuitenkin vuotta myöhemmin esikoisalbuminsa ”San o vječnosti”.

Slavko Kalezić oli Montenegron yleisradioyhtiö RTCG:n sisäinen valinta euroviisuedustajaksi. Hän kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa kappaleella ”Space”. Sen ovat kirjoittaneet Adis Eminić, Iva Boršić ja Momčilo Zeković. Montenegron paras sijoitus on vuodelta 2015, jolloin Knez sijoittui finaalin kolmanneksitoista. Nähtäväksi jää, nostaako Slavko Kalezić Montenegron viisumenestyksen aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Katso virallinen musiikkivideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

 

Kuva: Dejan Milićević