Esittelyssä Norja: Agnete – Icebreaker

Agnete1Norjan edustajana nähdään esiintyjänimenään pelkkää etunimeään käyttävä Agnete Kristin Johnsen. Agneten myötä Tukholman viisulavalle saadaan saamelaista väriä, sillä Pohjois-Norjasta kotoisin oleva 21-vuotias Agnete on entiseltään taustaltaan saamelainen ja hänen äitinsä on kuuluisa saamelainen lastenkirjailija Signe Iversen.

Aiemmin Agnete on osallistunut Norjan viisukarsintaan The Blacksheeps -yhtyeensä kanssa. Vuonna 2011 yhtye jäi karsinnassa toiseksi Stella Mwangin voittaessa edustuspaikan Düsseldorfin euroviisuihin. Muuta esiintymiskokemusta on karttunut esimerkiksi suositussa norjalaisessa Stjernekamp -televisiokisailussa vuonna 2013 sekä paikallisessa Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa, jonka Agnete voitti vuonna 2014. Agnete on ehtinyt myös näytellä Dorothyn osaa Ihmemaa Ozin teatteriversiossa.

Agnete2Helmikuun lopussa Agnete voitti Norjan viisukarsintana käytettävän Melodi Grand Prix -kilpailun kappaleellaan “Icebreaker”. Neljän kappaleen superfinaalissa ennakkosuosikki Agnete päihitti Laila Samuelsin, Freddy Kalaksen ja poikabändi Suite 16:n. Agnete on tehnyt kappaleen “Icebreaker” yhdessä  brittiläisen Ian Curnowin sekä ruotsalaisen Gabriel Alarin kanssa. Curnow on ehtinyt urallaan tuottamaan muun muassa Kylie Minoguen musiikkia ja Alares on mukana myös Moldovan tämän vuoden viisukappaleen tekijätiimissä.

Kolme kertaa (1985, 1995 ja 2009) viisuhistoriansa aikana euroviisut voittanut Norja on ollut muutaman viime vuoden aikana tuttu näky kilpailun kärkikymmenikössä. Vaikka Norja ei tänä vuonna hätyyttele vedonlyöntitilastojen kärksijoja, povaa moni Agnetelle kuitenkin helppoa finaalipaikkaa. Toukokuun 12. päivä nähdään tehoaako skandisävelet äänestäjiin ja tuomareihin tänä vuonna.

Katso kappaleen karsintaesitys

Katso kappaleen tuore musiikkivideo (julkaistu 22.4.)

Kuvat: Julia Nagelstad ja Kim Erlandsen

Agnete3