Esittelyssä Norja: Didrik Solli-Tangen – My heart is yours

Isäntämaata Norjaa edustava 22-vuotias Didrik Solli-Tangen on kotoisin Porsgrunnista. Musiikin ohella hänen lapsuuden harrastuksiin kuului maastopyöräily ja rullalautailu. 15-vuotiaana Didrik perusti ystävineen bändin ja Didrik sai rumpalin pestin rooleja jaettaessa. Eräänä päivänä bändin pääsolisti halusi taustalaulutukea ja Didrikin lahjat pääsivät siinä määrin esille, että hän siirtyi johtoon.

Myös Didrikin isä oli huomannut poikansa lahjat ja hän halusikin pojalleen ammatillista lauluopetusta klassisen musiikin saralla. Robbie Williamsia suuresti ihaileva Didrik kieltäytyi aluksi klassisella tyylillä ja piti sitä vanhanaikaisena. Didrikin opettaja, Anders Vangen tutustutti Didrikin hiljalleen klassisen musiikin huippuihin levyjä lainaamalla ja pian myös Didrikin ääni nousi korkeaan C-nuottiin.

Tällä hetkellä Didrik on kokopäiväinen opiskelija Barratt Duen esittävän taiteen instituutissa Oslossa. Norjalainen media käyttää nuoresta laulajalupauksesta usein titteliä oopperalaulaja. Didrik itse on kuitenkin sitä mieltä, että vaatii vielä usean vuoden harjoittelun ennen kuin hän voi kutsua itseään sillä nimikkeellä.

Didrik edustaa Norjaa Oslon viisulavalla kappaleella ”My heart is yours”. Kappale voitti 6. helmikuuta kisatun kaksikierroksisen Norjan karsinnan suvereenisti. Ensimmäiseltä kymmenen kappaleen kierrokselta jatkoon pääsi neljä alueellisten ammatilaisraadien sekä yelisönäänten perusteella. Neljän kappaleen superfinaalin voittaja määräytyi pelkästään yleisöäänien perusteella.

Kappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet yhdessä Fredrik Kempe ja Hanne Sørvaag. Ruotsalainen Kempe muistetaan parhaiten kotimaansa edustusviisuista ”Hero” (2008) ja ”La voix” (2010) sekä luikuisista karsintakappaleista. Norjalainen Hanne Sørvaag on puolestaan ollut mukana tekemässä Georgian tämän vuoden euroviisua ”Shine” sekä vuoden 2008 Saksan kilpailukappaletta ”Disappear”.

Norjan karsinnan tulokset National Finals -sivustolla.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla.