Esittelyssä Norja: JOWST – Grab the moment

jowst norja grab the moment Norjan neljättä viisuvoittoa Kiovaan lähtee tavoittelemaan musiikkituottaja JOWST seuranaan paikallisesta The Voice -kilpailusta tuttu Aleksander Walmann.

Joakim With Steen syntyi vuonna 1989 Trondheimissa. 15 vuoden iässä Joakim kiinnostui punk rockista, kitaransoitosta ja kappaleiden kirjoittamisesta. Hän opiskeli ääni- ja musiikkituotantoa Oslossa ja myöhemmin myös opetti sitä samassa oppilaitoksessa. Myöhemmin hän otti käyttöönsä taitelijanimen JOWST ja alkoi tuottamaan omaa musiikkia.

Aleksander Walmann sijoittui jaetulle toiselle sijalle Norjan The Voicessa vuonna 2012. Tämän jälkeen hän julkaisi muutaman soolosinglen, mutta ne jäivät vähemmälle huomiolle. Aleksander on myös toiminut ääninäyttelijänä Rio 2 -elokuvan norjankielisessä versiossa.

Kappale ”Grab the moment” syntyi viime vuoden lopulla. Kappaletta tehdessään JOWST perusti suljetun Facebook-ryhmän, johon kutsui musiikista kiinnostuneita ystäviään. Heiltä hän kysyi palautetta kappaleesta sen edetessä. Lähes sata ihmistä kertoi mielipiteensä kappaleesta sen teon aikana ja lopulta siitä oli olemassa 22 erilaista versiota.

Samasta ryhmästä löytyi myös kappaleen tekstin kirjoittanut Jonas McDonnell. JOWST tarjosi kappaletta ensin isoille levy-yhtiöille, mutta vastausta ei kuulunut. Lopulta hän päätti lähettää kappaleen myös Norjan euroviisukarsintana toimivaan Melodi Grand Prixiin. Yhdessä Norjan yleisradioyhtiö NRK:n kanssa löytyi myös laulaja Aleksander.

Norja on menestynyt Euroviisuissa tällä vuosikymmenellä kohtalaisesti. Kolmen top 10 -sijoituksen lisäksi maa on karsiutunut finaalista kahdesti. Vuonna 2012 Norja sijoittui finaalin viimeiseksi.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen live-esitys

 

Kuva: Julia Marie Naglestad/NRK