Esittelyssä Norja: Mørland & Debrah Scarlett – A monster like me

Norja 1Norja on yksi niistä maista, jotka luottavat tänä vuonna dueton voimaan viisulavalla. Maata edustajina toimivat Mørland & Debrah Scarlett kappaleella ”A monster like me”, joka voitti maaliskuun puolessa välissä Oslossa järjestetyn Melodi Grand Prox -kilpailun. Tasaisen kilpailun voittajan valinta ratkaistiin yksinomaan yleisöäänillä. Toiseksi kilpailussa ylsi Erlend Bratland kappaleella ”Thunderstruck”. Mørland & Debrah Scarlettin ja Bratlandin äänimäärissä oli lopulta eroa vain noin 3000 ääntä.

Mørland & Debrah Scarlett -duon takana ovat laulaja-lauluntekijät Kjetil Mørland ja Debrah Scarlett, jotka molemmat ovat kansainvälistä elämää eläneitä norjalaisia muusikoita. Voittokappaleen säveltänyt ja sanoittanut, vuonna 1980 syntynyt Kjetil Mørland on asunut useita vuosia Englannissa, jossa hän on myös esiintynyt ja levyttänyt Absent Elk -yhtyeensä kanssa. Nykyisin hän asuu Oslossa ja on siirtynyt soolouralle.

Vuonna 1993 syntynyt Debrah Scarlett on puolestaan viettänyt lapsuudenperheensä kanssa paljon aikaa Sveitsissä. Hän tuli  Norjassa suuren yleisön tietoisuuteen osallistuttuaan vuonna 2013 The Voice of Norway -ohjelmaan, jossa sijoittui toiseksi. Sveitsiläisille hän on tuttu eri genrejä esitelleestä Rumours -musiikkiprojektista.

Parivaljakko päätyi yhteen varta vasten euroviisuihin tähdäten. Mørland oli kuullut Debrah Scarlettin laulua televisiossa ja päätti ottaa tähän yhteyttä kysyäkseen kiinnostusta osallistua euroviisukarsintoihin. Ennen tätä kaksikko ei ollut koskaan tavannut toisiaan. Tämä sopiikin tavallaan heidän kilpailukappaleensa teemaan, sillä mustanpuhuvassa ”A monster like me” -balladissa rakastavaiset tunnustavatkin tehneessä menneisyydessään jotain kamalaa. Kaksikko tavoittelee finaalipaikkaa toisen semifinaalin viidenneltä esiintymispaikalta.

Katso kappaleen karsintaesitys

Katso kappaleen musiikkivideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: NRK /Kim Erlandsen ja Julia Naglestad

Norja 2