Esittelyssä Puola: Donatan & Cleo – My Słowianie – We Are Slavic

Donatan ja Cleo 1Moni viisufani ilahtui joulukuun alussa kun Puolan yleisradio TVP ilmoitti, että maa palaa euroviisuihin kahden vuoden tauon jälkeen. Helmikuun lopussa Puolasta kajahti lisää uutisia kun TVP kertoi valinneensa tuottaja Donatanin ja vahvaäänisen Cleonin maan viisuedustajaksi kappaleella ”My Słowianie – We Are Slavic”. Viime lokakuussa julkaistu kappale on saavuttanut Puolassa todella suuren suosion ja esimerkiksi Youtubessa se on katsottu jo yli 40 miljoonaa kertaa.

Krakowassa syntynyt, 29-vuotias Donatan (oik. Witold Czamara) on kotimaassaan tunnettu tuottaja ja hänen kerrotaan tuottaneen musiikkia jo yli 50 albumille. Vuonna 2012 hän julkaisi myös oman albumin ”Equinox”, joka oli varsinainen myyntimenestys. 30-vuotias Cleo (oik. Joanna Klepko) on kotoisin puolestaan maan pääkaupungista Varsovasta, jossa on myös suorittanut korkeakoulututkinnon luonnontieteistä. ”My Słowianie” on viime kesänä yhteistyön aloittaneen kaksikon ensimmäinen yhteinen kappale.

Donadan ja Cleo 2Alkujaan puolaksi julkaistusta ”My Słowianie” -kappaleesta on levytetty myös englanninkielinen versio ”Slavic Girls”. Sittemmin tästä perinteistä puolalaista ja modernimpaa musiikkia yhdistelevästä kappaleesta on tehty kaksikielinen versio euroviisuja varten. Viisuversiossa noin kaksi kolmasosaa kappaleesta lauletaan puolaksi ja kolmasosa englanniksi. Tämän myötä reilusti yli kolme minuuttia kestävä kappale on luonnollisesti myös sovitettu euroviisumittaan. Huhujen mukaan Donatanin ja Cleon kanssa viisulavalla nähdään musiikkivideostakin tutun Mazowsze-kokoonpanon kansallispukuihin pukeutuneita neitokaisia.

Kaksikko on useammassa yhteydessä muistuttanut, ettei heidän kappaleeseensa tule suhtautua liian suurella vakavuudella vaan kyseessä on kaikella rakkaudella omaa kulttuuria kohtaan tehtyä itseironiaa. Toukokuun 8. päivä nähdään, irtoaako tällä reseptillä puolalaisten paljon toivoma finaalipaikka.

Kuuntele kappaleen kaksikielinenversio Youtubessa

Katso puolankielinen live-esitys Youtubessa

Katso englanninkielinen video Youtubessa

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: TVP

Donatan ja Cleo 3