Esittelyssä Puola: Kasia Moś – Flashlight

kasia mos flashlight puolaKasia Moś syntyi vuonna 1987 Ruda Śląskan kaivoskaupunkiin, ja musiikillisesti lahjakkaassa perheessä varttunut tytär hoksasi nopeasti musiikin olevan myös hänen intohimonsa. Kasian isä Marek Moś saattaa olla puolalaiseen musiikkiin syvemmin orientoituneelle väelle tuttu puolalaisyhtye Auksosta. Sellon ja pianon soittoa bytomilaisessa Frederic Chopinin musiikkikoulussa opiskellut Kasia on myös kirjoittanut tutkinnot jazzista ja nykyaikaisesta musiikista katowicelaisesta korkeakoulusta. 15-vuotiaana hän alkoi ottaa laulutunteja päämääränään ammattilaulajan ura.

Ja tämä onnistuikin. Vuonna 2002 hän julkaisi ensimmäiset demonsa, ja jo muutamaa vuotta myöhemmin hän kilpaili Puolan euroviisukarsinnassa. Vuoden 2006 karsinnassa hänen kappaleensa nimi oli ”I Wanna Know”, jolla hän sijoittui karsinnassa kymmenenneksi. Samoihin aikoihin Kasia näytteli musikaaleissa useiden vuosien ajan, kunnes vuonna 2011 hän muutti Yhdysvaltoihin. Siellä hän tapasi Robin Antinin, The Pussycat Dollsien perustajan, joka auttoi häntä etenemään musiikkiurallaan. Antin sai kuulla monia Kasian demoja, ja pääsipä laulajatar tekemään yhteistyötä muun muassa Kelly Osbournen ja Carmen Electran kanssa. Myös näyttelijä Eva Longoria kutsui Kasian laulamaan hyväntekeväisyystapahtumaansa.

Vuonna 2012 Kasia Moś palasi Puolaan, missä hän osallistui paikalliseen kykykilpailuun ja sijoittui siinä hienosti kolmanneksi. Samoihin aikoihin hän teki yhteistyötä muutamien bändien feattaajana ja jatkoi musikaalirooleissa. Vuonna 2015 hän julkaisi debyyttialbuminsa ”Inspination”, jolta löytyi myös hänen kilpailukappaleensa ”Addiction” Puolan 2016 euroviisukarsintaan. Tuossa karsinnassa Kasia sijoittui kuudenneksi. Tästä Kasia ei luovuttanut, vaan myös seuraavana vuonna oli hän mukana karsinnassa, ja tällä kertaa hänen ”Flashlight”-kilpailukappaleensa vei voiton helmikuun loppupuolella kisatussa finaalissa. Kasia on itse tuottanut voittosävelmän yhdessä Pete Baringgerin ja Rickard Bonde Truumeelin kanssa.

Omien sanojensa mukaan ”Flashlight” on omistettu kaikille, jotka kokevat tulleensa vainotuiksi. Kasia itse kokee laulavansa kappaleen eläimille, mutta tunnustaa, että siinä on syvä ajankohtainen sävy pakolaiskriisin ja levottomuuksien takia. ”Jokainen, joka ei tunne oloaan turvalliseksi tai on joutunut pakenemaan kotoaan jättäen sinne perheensä, omaisuutensa ja elämänsä voivat kokea ’Flashlight’-kappaleen omakseen”, hän sanoo. Kuinka taskulamppu välkehtii Kiovassa? Sädettääkö Kasia itsensä ja Puolan finaaliin? Sen näemme 9. toukokuuta ensimmäisessä semifinaalissa, kun Kasia Moś kampeaa lavalle yhdentenätoista.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen live-esitys

Katso kappaleen musiikkivideo

Kuva: Dominika Cuda