Esittelyssä Ranska: Amir – J’ai cherché

Amir1“Finaaliin suurena rahoittajamaana suoraan pääsevä Ranska luottaa jälleen kerran sisäiseen valintaan. Tänä vuonna valinta osui monikulttuurisen taustan omaavaan 31-vuotiaaseen Amir Haddadiin. Hänen isänsä on tunisialainen ja äitinsä marokkolais-espanjalainen, kun taas Ranskassa syntynyt Amir on asunut suurimman osan elämästään Israelissa.

Vaikka musiikki on ollut merkittävä osa Amirin elämää aina, päätti hän kuitenkin opiskella hammaslääkäriksi. Israelissa asuessaan hän osallistui paikalliseen Kokhav Nolad -laulukilpailuun ja julkaisi debyyttialbuminsa “Vayehi” vielä opiskelessaan yliopistossa. Musiikki vei kuitenkin miehen mennessään viimeistään silloin, kun Amir osallistui Ranskan The Voice -ohjelmaan. Amir selvitti tiensä finaaliin asti, missä sijoitus oli kolmas.

Amir3Pian The Voicen jälkeen Amir alkoi kirjoittaa uutta albumiaan ja edustuskappale “J’ai cherché” julkaistiinkin ensin vain tavallisena singlenä. Kappaleen saadessa positiivista palautetta, päätti Amir lähettää sen Ranskan televisioyhtiölle. Valinta osui Amiriin 280 hakemuksen joukosta.

Amir on ollut itse tekemässä edustuskappalettaan yhdessä Nazim Khaledin ja Johan Erramin kanssa. Ennen viisuja kappale kuitenkin piti sovittaa uudelleen kolmeminuuttiseksi. Alkuperäinen versio kuitenkin löytyy Amirin eilen julkaistulta “Au cœur de moi” -albumilta.

Ranskalle ei viisumenestystä ole suotu viimeisten vuosien aikana. Viimeksi kymmenen kärkeen maa pääsi vuonna 2009, edustajanaan Patricia Kaas. Voittajaksi Ranska kruunattiin viimeksi vuonna 1977. Tänä vuonna maa on kuitenkin nostettu ennakkosuosikkien joukkoon niin fanien kuin vedonlyöjienkin toimesta.

Katso viisuversion musiikkivideo

Kuuntele alkuperäinen versio

Kuvat: Renaud Corlouër

Amir2