Esittelyssä Ranska: Jessy Matador – Alllez! Olla! Olé!

Kongon demokraattisessa tasavallassa syntynyt 27-vuotias laulaja-tanssija Jessy Kimbangi tunnetaan nykyisessä kotimaassaan Ranskassa paremmin nimellä Jessy Matador. Tanssijan uransa Jessy aloitti vuonna 2001. ”Les Cœurs Brisés” nimisen tanssiryhmän kanssa Jessy kävi esiintymässä ympäri maailmaa, muun muassa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Italiassa ja Kanadassa.

Vuonna 2007 musiikista tuli vähintään yhtä iso osa Jessyn uraa kuin tanssistakin. Tuolloin Jessyn ja hänen ystäviensä Dr. Loven, Linhon ja Benkoffin muodostama kokoonpano ”Magic System” allekirjoitti ensimmäisen levytyssopimuksen. Ryhmän ensimmäinen single ”Décalé Gwada” ilmestyi kesällä 2008 ja siitä tulikin yksi sen kesän kuumimmista hiteistä Ranskassa.

Saman  vuoden  lopussa Magic System julkaisi albumin nimeltä ”African  new style”.  Kyseisellä albumilla yhdisteltiin sujuvasti urbaaneja soundeja afrikkalaisiin ja karibialaisiin rytmeihin. Albumin toinen singlelohkaisu ”Mini kawoulé” julkaistiin joulukuussa 2008.

Tämän vuoden helmikuussa Ranskan yleisradio ilmoitti valinneensa Jessy Matadorin Ranskan tämän vuotiseksi euroviisuedustajaksi. Tämä on nyt kolmas vuosi peräkkäin kun Ranskan edustaja valitaan sisäisellä valinnalla ilman karsintoja. Ranskankielinen kilpailukappale”Alllez! Olla! Olé!” on Hugues Ducaminin ja Jacques Balluen säveltämä ja sanoittama.

Ranskassa kappaleesta on tarkoitus tehdä yksi tulevan jalkapallokesän suurimmista hiteistä. Kappaletta käytetään Ranskassa  nimittäin myös Etelä-Afrikassa pelattavien jalkapallon maailmanmestaruuskisojen mainostamiseen.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla  

Jessy Matadorin MySpace-sivut