Esittelyssä Ranska: Lisa Angell – N’oubliez pas

lisa_angell_6Ranska luottaa tämän vuoden viisukisassa nuoruuden sijaan elämänkokemuksen myötä tulleeseen kypsyyteen ja tulkintaan. Ranskalainen France 2 -televisio kanava paljasti tammikuussa valinneensa 46-vuotiaan Lisa Angellin maan euroviisuedustajaksi Wienin euroviisuihin. Teini-ikäisestä asti julkisesti laulanut Lisa Angell loi vuosia uraa esiintyvänä artistina Ranskan Rivieralla ja levyttikin ensimmäisen studioalbuminsa vasta vuonna 2011.

Lisan kolmas ja tuorein albumi on julkaistu viime vuoden huhtikuussa ja se sisältää cover-kappaleita 1920-, 1930- ja 1940-luvuilta. Viime vuonna Lisa niitti mainetta myös duetoimalla portugalilaisen Tony Carreiran kanssa Ranskan vuoden 1977 voitokkaan “L’oiseau et l’enfant” -viisun.

Lisa Angellin kilpailukappale “N’oubliez pas” (suom. Älkää unohtako) on tehty jo viime vuoden marraskuussa ja alkujaan sen tarkoitus oli muistella ensimmäisen maailmasodan tapahtumia ja kunnioittaa sen uhreja. Kappaleen sanoma sai ranskalaisten keskuudessa nopeasti kuitenkin aivan uuden merkityksen alkuvuodesta tapahtuneen Charlie Hebdon terrori-iskun myötä. Lisa Angell onkin sanonut, että hänen kilpailukappaleensa kertoo ennen kaikkea toivosta, rauhasta, rohkeudesta ja solidaarisuudesta.

Kappaleen on säveltänyt Robert Goldman, joka on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Celine Dionin ja Patricia Kaasin kanssa. Aikaisempaa viisukokemusta Goldmanilta löytyy vuodelta 2001, jolloin hän sävelsi taiteilijanimellä J. Kapler Natasha St-Pierin edustuskappaleen “Je n’ai que mon âme”. Yhtenä EBUn suurena rahoittajamaana myös Ranska pääsee automaattisesti euroviisujen finaaliin.

Katso kappaleen esikatseluvideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: Nathalie Guyon / France TV

Lisa Angell