Esittelyssä Romania: Ilinca feat. Alex Florea – Yodel it

Ilinca-feat.-Alex-Florea-win-Romania-semi-final-poll-2017Viime vuonna maksamattomien EBUn jäsenmaksujen takia viisuista viime hetkillä hyllytetty Romania on saanut ainakin siinä määrin raha-asiansa kuntoon, että maa nähdään mukana Kiovan euroviisuissa. Ihan tyypillisella romanialaisella kappaleella comebackia viisulavoille ei tehdä vaan romanialaiset luottavat tänä keväänä jodlaukseen ja räpmusiikkiin.

Romanian kilpailukappaleen ”Yodel it” esittävät jo useista romanialaisista kykykilpailusta tuttu ja erityisesti jodlaustaidoillaan mainetta niittänyt, vasta 18-vuotias Maria ”Ilinca” Băcilă sekä 25-vuotias räppäri Alexandru Ionuț ”Alex” Florea. ”Yodel it” voitti maaliskuun alussa kisatun Romanian karsinnan ylivoimaisesti. Se keräsi pelkillä puhelinäänillä ratkaistussa kisassa yhteensä yli 10 000 ääntä. Se oli kaksi kertaa enemmän kuin toiseksi tulleen, vuonna 2006 maata edustaneen Mihai Trăistariun ”I won’t surrender” -kappaleen äänisaalis.

Kiovassa kuultava kilpailukappale on sen alppivivahteista huolimatta puhtaasti romanialaista tekoa. Sen on säveltänyt Mihai Alexandru ja sanoittanut Alexa Niculae. Kappaleen kerrotaan kuitenkin saaneen kotimaassaan kritiikkiä osakseen juurikin sen takia, ettei se edusta tyypillistä romanialaista kulttuuria.

Kiovassa Romania tavoittelee finaalipaikkaa toisesta semifinaalista 11. toukokuuta. Vedonlyöntitilastoja ja historiankirjoja selaamalla maalle on helppo ennustaa finaalipaikkaa tänäkin keväänä. Romania on nimittäin yksi niistä harvoista maista, joka on semifinaaliuudistuksen jälkeen onnistunut selvittämään tiensä finaaliin aina osallistuessaan. Ainoastaan viime kevään hyllytys tuo pienen kosmeettisen särön maan finaaliputkeen. Menestyspaineita Ilincalla ja Alexilla siis riittänee.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen karsintaesitys