Esittelyssä Romania: Paula & Ovi – Miracle

Ovi ja Paula pieniEuroviisufanit muistavat Ovin ja Paulan vuoden 2010 Eurovision laulukilpailuista, joissa he lauloivat Romanian hienosti kolmanneksi kappaleellaan ”Playing with fire”. Flyygeleitä, tulta. tappuraa ja latex-trikoita syössyt lavaspektaakkeli jäi varmasti myös taviskatsojien mieliin. Nyt he ovat täällä jälleen todennäköisenä tavoitteenaan kirkastaa neljän vuoden takainen pronssimitali kultaiseksi.

Romaniassa syntynyt, mutta sittemmin norjalaistunut Ovidiu Cernauteanu alias Ovi (s. 23.8.1974) nousi Norjassa parrasvaloihin vuonna 2006, kun hän osallistui paikallisiin euroviisukarsintoihin kappaleella ”The better side of me”. Silloin tie tyssäsi Siste chansen nimeä kantavaan toisen mahdollisuuden kierrokseen. Vuonna 2009 hän pääsi finaaliin asti kappaleella ”Seven seconds”, mutta ei yltänyt enää neljän parhaan sävelmän joukkoon. Vuotta myöhemmin Ovi yhdisti voimansa Paula Selingin kanssa ja osallistui voittoisasti synnyinmaansa Romanian euroviisukarsintoihin omalla sävellyksellään ”Playing with fire”. Kappale sijoittui kansainvälisessä finaalissa lopulta kolmanneksi, mikä sivusi Romanian parasta sijoitusta vuodelta 2005 jolloin myös Luminita Anghel sijoittui kolmanneksi.

Paula ja Ovi sivuEuroviisumenestyksen jälkeen ilmestyi Ovilta ja Paulalta menestysviisun mukaan nimetty Playing wit fire -albumi, joka sisälsi myös listamenestystä saavuttaneen singlen ”Calling you (Hello, hello)” sekä suositun laulun ”We got something”. Vuonna 2012 Ovi kirjoitti Norjan euroviisukarsintoihin yhdessä ruotsalaisen Thomas G:sonin kanssa kappaleen ”High on love”, jonka esitti Reidun Sæther. Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Ovi on musikaalinen monilahjakkuus, joka laulamisen ja pianonsoiton lisäksi, kirjoittaa ja tuottaa musiikkia myös toisille artisteille.

Paula Seling (s. 25.12.1978) on kotimaassaan supertähti, joka laulajanuransa lisäksi tunnetaan televisiosta ja radiosta. Hän on toiminut myös Romanian X-factorin kykykilpailun ensimmäisellä kaudella valmentaja-tuomarina. Vuonna 1998 alkaneen uransa aikana Paula on julkaissut yli kymmenen albumia, joista tuorein ”One mile of words” on vuodelta 2013. Useilla musiikkialan palkinnoilla palkittu Paula on lisäksi muun muassa dubannut useita animaatioelokuvia.

Myös Paulan ura euroviisuissa alkoi vuonna 1998, kun hän osallistui ensimmäistä kertaa Romanian karsintoihin. Lisäksi hän on ollut mukana karsinnoissa vuosina 2003, 2004, 2008 sekä vuonna 2010 kahdella kappaleella, ja juontanut Romanian karsinnat vuonna 2013. Vuonna 2009 Paula tuomaroi Romanian maineikkailla Golden stag -laulufestivaaleilla, jossa hän tutustui kilpailijana mukana olleeseen Oviin. Ovi ehdotti Paulalle yhteistyötä ja loppu olikin euroviisuhistoriaa. Tänä vuonna Paula ja Ovi palasivat menestyksekkäästi yhteen ja he osallistuivat uudelleen duona Romanian euroviisukarsintoihin. Kappale ”Miracle” on syntynyt Pohjoismaissa ja Ovin lisäksi sitä ovat olleet kirjoittamassa Frida Amundsen, Phillip Halloun ja Beyond51 productions, ja se on äänitetty Oslossa. Kappale lähtee toisesta semifinaalista illan viimeisenä kilpailukappaleena yhtenä ennakkosuosikkina tavoittelemaan finaalipaikkaa.

Katso video Youtubessa

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: Radu Bucura ja Ioana Chirita

Paula ja Ovi 3