Esittelyssä Romania: Paula Seling & Ovi – Playing with fire

Joulupäivänä vuonna 1978 syntynyt Paula Seling on kotoisin Baia Maren kaupungista. Hän on soittanut pianoa kuusivuotiaasta lähtien. Laulamisen ilon Paula löysi kymmenvuotiaana kun huomasi pian koulun kuoroon liityttyä nauttivansa siitä hyvin paljon. Pian Paulasta tulikin kuoron pääsolisti. Vuonna 1998 Paula levytti esikoisalbuminsa ”Only love” Saksassa, joka nimestään huolimatta oli romaniankielinen. Esikoislevyn jälkeen Paulalta on ilmestynyt kymmenisen muutakin albumia. Mukana yksi englanninkielinen sekä kolme joululevyä. Musiikin ohella Paula on opiskellut myös journalismia Bukarestissa sekä toiminut radiossa dj:nä. Paula on nähty Romanian karsinnoissa ennen tätä vuotta neljästi: vuosina 1998, 2003, 2004 ja 2008.

Romanialais-norjalainen Ovidiu Cernăuţeanu, joka tunnetaan myös nimellä Ovidiu Jacobsen, tunnetaan parhaiten lyhyellä taiteilijanimellä Ovi. Pohjois-Romaniassa Botosanin kaupugissa syntynyt 34-vuotias Ovi on aikaisemmin osallistunut toisen kotimaansa, Norjan viisukarsintoihin vuonna 2006 ja 2009. Viime vuoden alussa julkaistuun esikoisalbumiin ”This gig almost got me killed” Ovi on kertonut saaneensa vaikutteita ihannoimiltaan pienotaitureilta kun Billy Joel, Elton John sekä Stevie Wonder.

Pianonsoiton lisäksi Paulaa ja Ovia yhdistää vuotuinen Romaniassa järjestettävä Golden Stag  -kilpailu. Paula voitti kyseisen kisan vuonna 2002 ja Norjan väreissä kisannut Ovi sijoittui kisassa kolmanneksi viime vuonna. Ovin osallistuessa kisaan, Paula istui tuomaristossa. Kisan jälkeen Ovi ehdotti Paulalle yhteistyötä, minkä tuloksena he kaksi edustavat nyt Romaniaa yhdessä Oslon viisulavalla.

”Playing with fire” on Ovin säveltämä ja sanoittama. Se voitti Romanian karsinnan maaliskuun alussa. Voittaja valittiin ammattilaisraadin ja yleisöäänien yhteistuloksella (50/50). Kappale voittikin karsinnan ylivoimaisesti saaden täydet pisteet sekä tuomaristolta että yleisöltä. Pari pävää finaalin jälkeen vaikutti hetken aikaa siltä, että valinta aiheuttaisi pienimuotoisen viisuskandaalin Romaniassa. Huhuttiin nimittäin, että Ovi olisi tehnyt kilpailukappaleen yhdessä norjalaisen Simen Eriksrudin kanssa, mikä olisi ollut vastoin Romanian yleisradion TVR:N sääntöjä. Huhu kuitenkin haihtui saman tein kun Ovi vahvisti itse sanoittaneensa ja säveltäneensä kappaleen ja Eriksrud on ainoastaan tuottajan roolissa. Myös Romanian delegaation johtaja Marina Almasan vahvisti tiedon.

Romanian karsinnan tulokset National Finals -sivustolla.

Kappaleen sanat Diggiloo -sivustolla.


Paula ja Ovi Romanian finaalissa.
Playing with fire -musiikkivideo

Paulan kotisivut (romaniaksi)

Ovin kotisivut