Esittelyssä Ruotsi: Frans – If I Were Sorry

Frans 1Isäntämaa Ruotsin värejä lähtee puolustamaan vasta 17-vuotias Frans Jeppsson Wall. Hän syntyi vuonna 1998 Ystadissa monikulttuuriseen perheeseen. Fransin äiti on ruotsalainen ja isä nigerialais-englantilainen. Frans onkin asunut myös Lontoossa ja puhuu englantia toisena äidinkielenään. Perheeseen kuuluvat myös Fransin kaksoissisko ja pikkuveli.

Frans ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa parrasvaloissa. Hän nousi ruotsalaisten tietoisuuteen jo seitsemänvuotiaana. Vuonna 2006 Frans nimittäin esitti Elias-yhtyeen kanssa kannatuslaulun kansallissankarin asemassa olevalle jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovićille. Kappale “Who’s da man” pysyi listaykkösenä peräti kymmenen viikkoa. Frans esitti myös vuonna 2008 Ruotsin jalkapallomaajoukkueen virallisen EM-kisalaulun.

Frans 2Fransista ei kuitenkaan kuulunut mitään lähes kymmeneen vuoteen. Tänä keväänä hänen nimensä oli taas ruotsalaisten huulilla, kun hän otti osaa Melodifestivaleniin. Hän oli itse ollut mukana kirjoittamassa kappalettaan “If I Were Sorry”. Frans siivitti tiensä finaaliin, jossa voitto ei tullut kenellekään yllätyksenä. “If I Were Sorry” nousi myös singlelistan kärkeen.

Tällä hetkellä Frans työstää uutta materiaalia ja käy samalla luonnontiedepainotteista lukiota. Hän on Ruotsin nuorin viisuedustaja sitten Carola Häggkvistin, joka oli 16-vuotias kilpaillessaan Münchenissä vuonna 1983.  Ruotsi on kuudella voitollaan euroviisujen toiseksi menestynein maa ja sen kilpailukappale lukeutuu monien mielestä euroviisujen ennakkosuosikkeihin myös tänä vuonna.

Katso kappaleen karsintaesitys

Katso kappaleen musiikkivideo

Teksi: Aino Ahlgren

Kuvat: Malin Lauterbach