Esittelyssä Saksa: Levina – Perfect life

LevinaIsabella Lueen tunnetaan nykyisin paremmin nimellä Levina. 25-vuotias Levina valittiin helmikuussa Saksan viisuedustajaksi Unser Song 2017 -kilpailun kautta. Finaalissa viisi artistia esittivät niin covereita kuin mahdollisia edustuskappaleitakin ja Levina selvisi ainoana artistina viimeiselle kierrokselle. Kappaleista ”Perfect life” sai lähes 69 prosenttia äänistä ja ”Wildfire” jäi toiseksi 31 prosentin äänisaaliilla.

Bonnin kaupungissa syntynyt ja Chemnitzin kaupungissa kasvanut Levina otti ensimmäiset laulu- ja pianotuntinsa yhdeksänvuotiaana. Hän myös kirjoitti omia kappaleita jo kahdentoista vuoden iässä. Tällä hetkellä hän opiskelee musiikkia Lontoossa, mutta asuu Berliinissä. Levinan esikoisalbumi ”Unexpected” julkaistaan tämän viikon perjantaina.

Kappaleen ovat kirjoittaneet kansainvälisestikin menestyneet Lindy Robbins, Dave Bassett ja Lindsey Ray. Lindy Robbins on kirjoittanut musiikkia muunmuassa Backstreet Boysille, David Guettalle ja One Directionille. Lindsey Ray on tehnyt aiemmin yhteistyötä myös Tanskaa edustavan Anja Nissenin kanssa.

Automaattisiin finalisteihin kuuluva Saksa on sijoittunut finaalin viimeiseksi kaksi kertaa putkeen. Kaksi vuotta sitten Ann Sophie ei kerännyt finaalissa pistettäkään ja viime vuonna Jamie-Lee jäi viimeiseksi yhdellätoista pisteellä. Onnistuuko Levina rikkomaan tämän epäonnisen putken tänä vuonna?

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen live-esitys

Katso kappaleen musiikkivideo

Kuva: Walter Gloeckle