Esittelyssä Saksa: Roman Lob – Standing still

Viisukuppilan 42-osaisen artistiesittelysaagan päättää finaalissa numerolla 20 esiintyvä Saksa. Viimevuotisten viisujen isäntämaassa luotettiin tänä vuonna samaan konseptiin kuin pari vuotta sitten, kun maa valitsi edustajakseen voitokkaasti menestyneen Lenan. ”Unser Star für Baku” -nimisessä kykykilpailussa 20 laulajalupausta tavoitteli euroviisuedustajan paikkaa kahdeksan jakson ja kahden kuukauden ajan. Ohjelmasarja huipentui 16. helmikuuta kamppailtuun finaaliin, jossa Roman Lob ja Ornella de Santis lauloivat kumpainenkin kolme varta vasten euroviisumatkaa varten sävellettyä kappaletta. Pidemmän korren lopulta vei 21-vuotias nuorukainen Roman Lob (s. 2.7.1990).

Düsseldorfissa syntynyt Roman vietti nuoruutensa Rottin pikkukaupungissa. Urkuri-isoisä opetti pikkupojan soittamaan pianoa ja teini-ikäisenä hän jo paukutti rumpuja rock-bändissä. Vuonna 2007 metallibändin laulajanakin toiminut Roman osallistui Saksan Idolsiin eli ”Deutschland sucht den Superstar” -ohjelmaan, jossa hän pääsi 20 parhaan joukkoon, mutta leikki oli jätettävä kesken äkillisesti iskeneen äänihuulitulehduksen vuoksi. Vuotta myöhemmin teollisuusmekaanikoksikin kouluttautunut Roman yritti onneaan Saksan viisukarsinnoissa poikabändin G12P – Germany 12 Points -riveissä, mutta yhtyeen laulua ei kelpuutettu mukaan karsintafinaaliin.

Vuodesta 2012 tuli kuitenkin viimein Roman Lobin vuosi. Bakuun hän lähtee laulamaan kappaleen ”Standing still”, jonka takaa löytyy kolmikko Steve Robson, Wayne Hector ja sooloartistinakin tunnettu brittilaulaja Jamie Cullum. Kappale sijoittui parhaimmillaan Saksan singlelistalla kolmen kärkeen ja onpa se noussut listoille myös naapurimaissa Sveitsissä ja Itävallassa. Huhtikuussa julkaistiin Romanin debyyttialbumi ”Changes”, joka sisältää kaikki kolme hänen ”Unser Star für Bakun” finaalissa esittämäänsä euroviisuehdokasta. Tarkkasilmäiset voivat huomata esikatseluvideosta Romanin rinnassa pilkistävän tatuoinnin: se on mikrofoni, jonka mies tatuoi rintaansa symbolisoimaan hänen läheisyyttään musiikkiin.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso esikatseluvideo Youtubesta

Roman Lobin kotisivut (saksaksi)