Esittelyssä San Marino: Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit of the night

jimmie ja valentinaSan Marino tarjoilee meille tänäkin vuonna tutun yhdistelmän – laulajatar Valentina Monettan ja säveltäjälegendan Ralph Siegelin. Tosin poikkeuksena edellisiin kertoihin on se, ettei Valentina esiinny yksin, vaan mukana duetoimassa on Michiganissa syntynyt Jimmie Wilson. Yhdysvalloissa hän nousi julkisuuteen esiinnyttyään edesmenneen Michael Jacksonin tuottamassa Sisterella – musikaalissa. Myöhemmin Wilson muutti Saksaan, missä hän näytteli Barack Obamaa Hope! – musikaalissa.

Valentina Monettan taustatarinan monet viisufanit ovat varmasti lukeneetkin, mutta kertauksena kaikille. Laulajatar nousee viisulavalle jo neljännen kerran, sillä aikaisemmat edustuskappaleet ovat olleet ”The Social network song” (2012) , ”Crisalide (Vola)” (2013) ” ja ”Maybe” (2014). Vasta kolmantena vuonna Valentina onnistui pääsemään finaaliin, mikä rikkoi San Marinon karsiutumisputken. Kummatkin artistit pitävät viisuja näytönpaikkana omille esiintymistaidoilleen.

Kilpailukappaletta ”The Spirit of the night” artistit kuvaavat kansainväliseksi duetoksi, joka on sekä energinen että hauska. Säveltäjä Ralph Siegelille osallistuminen Euroviisuihin on jo 25. kerta. Hänen sävellyksistään viisufanit ovat päässeet nauttimaan jo monina eri vuosikymmeninä muuan muassa Nicolen ”Ein bißchen Frieden” (Saksa 1982), Sürprizen ”Reise nach Jerusalem” (Saksa 1999), six4onen ”If we all give a little” (Sveitsi 2006) sekä kaikki Valentinan aikaisemmin mainitut edustuskappaleet. ”Spirit of the night” – viisun ovat kirjoittaneet Jutta Staudenmayer ja Steven Barnacle.

Pinta-alaltaan maailman pienimpiin valtioihin kuuluva San Marino osallistui ensimmäisen kerran Euroviisuihin vuonna 2008, jolloin Miodio keräsi vain viisi pistettä semifinaalissa ja jäi viimeiseksi. Huono alku ennakoi myös vaikeaa tulevaisuutta, sillä finaalissa maa on nähty tasan yhden kerran (2014). Kiovassa Valentina ja Jimmie esiintyvät toisessa semifinaalissa kilpailunumerolla 10. Saako yön henki viisufanit tanssimaan, vai onko edessä täydellinen katastrofi?

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen musiikkivideo