Esittelyssä Suomi: Sandhja – Sing it Away

Sandhja 1Kun Tukholman euroviisujen semifinaalien esiintymisjärjestys vihdoin eilen julkaistiin, osui monien spekulaatiot Suomen avauspaikasta todeksi. Niinpä Uuden Musiikin Kilpailun helmikuun lopussa voittanut Sandhja saakin kunnian aloittaa tänään Viisukuppilan jo perinteisen artistiesittelysarjan.

Pelkkää etunimeään taiteilijanimenään käyttävä espoolainen Sandhja Kuivalainen syntyi maaliskuussa 1991 suomalaiselle isälle ja intialaiset sukujuuret omaavalle guyanalaiselle äidille. Sairaanhoitajaksi viime vuonna valmistuneen Sandhjan musiikkiura ponnahti käyntiin jo opiskeluaikoina, kun hänen ensimmäinen singlensä ”Hold me” julkaistiin marraskuussa 2013 ja se pääsi YleX-radiokanavalla Viikon teho -kappaleeksi. Sandhjan esikoisalbumi ”Gold” näki päivänvalon toukokuussa 2014. Sandhjan toisen albumin ”Freedom Venture” on tarkoitus ilmestyä loppukuusta ennen euroviisumatkaa. Jo talvella Sandhja paljasti Viisukuppilalle, että uusi albumi on astetta elektronisempi kuin esikoisalbumini, vaikka Sandhjalle itselleen kaikista tärkeintä onkin laulaa musiikkia, jossa on lauluäänen myötä soulia.

Sandhja 2Tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailuun Sandhja osallistui ”Sing it Away” -kappaleella, jonka tekijöiksi on Sandhjan itsensä ohella kirjattu Heikki Korhonen, Petri Matara,  Milos Rosas ja Markus Savijoki. Vaikka UMK olikin ennen tätä Sandhjalle kilpailuna vieras, kertoi hän nauttineensa alusta alkaen siitä, että siihen osallistutaan omalla musiikilla eikä muita artisteja coveroimalla.

Viisukuppilan tämänvuotisessa faniäänestyksessä toiseksi sijoittunut Sandhja oli UMK-finaalissa ennen kaikkea raatien mieleen, kun taas yleisöäänissä suurimmat kilpakumppanit Saara Aalto ja Mikael Saari menivät edelle. Tasaisen finaalin lopputuloksissa kärkikolmikko mahtuikin kymmenen pisteen sisälle.

Uuden Musiikin Kilpailun alla Sandhja kertoi Yleisradion verkkohaastattelussa, että hänen kilpailukappaleensa on nimensä mukaisesti tarina tuskan lievittämisestä laulamalla.
– Asiat voivat olla todella pahasti elämässä, mutta keskittymällä iloon, kivusta pääsee yli.

Toukokuun alussa Sandhjalla on isot saappaat täytettävänä. Hän ei ainoastaan avaa Tukholman euroviisuja vaan on samalla myös Suomen euroviisuhistorian 50. edustaja kautta aikojen.

Kappaleen musiikkivideo

Kappaleen live-esitys UMK:ssa

Sandhjan Facebook-sivut

Sandhja 3

Kuvat: Kai Kuusisto