Esittelyssä Slovenia: Eva Boto – Verjamem

Slovenian Eva Boto on tämän kevään viisujen nuorin kilpailija. Vasta 16-vuotias on laulanut koko ikänsä ja kertoo escvisionary-sivustolla ihailevansa Maja Keucia ja Darja Svajgeria. Samaiselta sivulta selviää, että vapaa-ajallaan Eva tykkää muun muassa soittaa kitaraa ja viettää aikaa ystäviensä kansssa.

Maansa viisuedustajaksi Eva päätyi pitkän ja monivaiheisen Misija Evrovizija -kykykilpailun kautta, josta hän sekä identtiset kaksoissiskokset Eva ja Nika Prusnik selvittivät tiensä Slovenian viisufinaaliin EMAan. EMAssa tummatukkainen Eva Boto oli siskoksia vakuuttavampi ja superfinaalissa hänen kilpailukappaleensa “Verjamem” valittiin voittajaksi yleisöäänien ja tuomariäänien yhteistuloksella Evan ja Nikan “Konichiwan” jäädessä kisassa kakkoseksi.

Evan kilpailukappale ”Verjajem” (suom. Minä uskon) on melko tyypilinen balkanilainen voimmaballadi, jonka taustalta löytyy aikaisempaakin viisukokemusta. Kappaleen on nimittäin säveltänyt serbialainen Vladimir Graić, joka tunnetaan esimerkiksi Serbian vuoden 2007 menestyksekkään “Molitvan” säveltäjänä. Sanoituksen kappaleseen on tehnyt Igor Pirković.

Slovenia ei ole hyötynyt niin sanotusta naapuri- tai diasporaäänistä kuten ehkä monet muut ex-Jugomaat. Sen jälkeen kun euroviisuissa siirryttiin semifinaali-finaali-kilpailuun, maa on nähty finaalissa vain kahdesti: jo edellä mainittu Maja Keuc lauloi itsensä viime keväänä finaaliin, samoin teki Alenka Gotar Helsingissä vuonna 2007. Reilun kuukauden päästä näemme miten nuoren Evan käy serbialaisen säveltäjän avustuksella.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla

Keskustele kappaleesta foorumillamme

Katso kappaleen esikatseluvideo Youtubesta

Eva Boton fanisivut Facebookissa