Esittelyssä Slovenia: Maraaya – Here for you

Maraaya pieniSloveniaa edustaa Maraaya-nimeä kantava duo, jonka muodostavat aviopari Marjetka ja Aleš ”Raay” Vovk. Parivaljakolla on kummallakin tahollaan paljon kokemusta musiikin parista, mutta yhdessä he alkoivat tehdä musiikkia vasta viime vuonna. Yhtyeen debyyttisinkku ”Lovin’ me” nousi latauslistoille Slovenian lisäksi Belgiassa, Italissa ja Saksassa. Maraaya osallistui kakkossinkullaan ”Here for you” Slovenian viisukarsintana toimivaan EMA-kilpailuun, jossa heidät äänestettiin voittoon kahdeksan kappaleen joukosta. Edustuskappaleen Maraaya on tehnyt yhdessä Charlie Masonin kanssa. Mies löytyy myös viimevuotisen viisuvoittajan ”Rise like a phoenix” takaa.

Marjetka on hankkinut koulutuksensa Ljubljanan musiikkiakatemiasta ja on viime vuodet opettanut laulua omissa työpajoissaan. Tuottajana toimiva Raay on viime vuosien soitetuin säveltäjä Sloveniassa radiosoiton perusteella ja onpa hän säveltänyt muun muassa myös Slovenian viimevuotisen edustussävelmän ”Round and Round”. Raayn käsialaa on niin ikään Maraayan omaleimainen musiikkityyli, jota mies itse kuvailee indie popiksi. Yhdessä Marjetka ja Raay olivat mukana tekemässä Slovenian viime vuoden lastenkin euroviisua ”Nisi sam”.

Maraayan lavaesiintymisessä huomio kiinnittyy helposti siihen, että esiintyvät aina kuulokkeet päässään. Tämä selittyy sillä, että Marjetka haluaa tavoittaa lavalla samat tunnetilat, joita hän saa laulaessaan studiossa. Maraaya-nimi on yhdistelmä näiden kahden pikkupojan vanhempien nimistä. Sloveeniksi nimi tarkoittaa myös lausahdusta ”hänellä on Raay”.

Slovenia selvisi viime vuonna pitkästä aikaa finaaliin Raayn tekemällä kappaleella. Maraaya lähtee tavoittelemaan samaa toisen semifinaalin toiseksi viimeisellä esiintymisnumerolla 16.

Katso kappaleen esikatseluvideo

Katso kappaleen karsintaesitys

Keskustele aiheesta foorumilla

Kuvat: Tibor Golob

Maraaya 2