Esittelyssä Sveitsi: Timebelle – Apollo

timebelleLaulaja Miruna Manescu, pianisti Emanuel Daniel Andriescu ja rumpali Samuel Forster muodostavat Timebelle-yhtyeen ja tänä vuonna he edustavat Sveitsiä Kiovan kisoissa.

Yhtye on perustettu Bernin kaupungissa yhtyeen jäsenten opiskellessa siellä. Timebelle perustettiin viiden hengen poikabändinä, mutta laulaja Miruna lisättiin mukaan pian. Yhtye on nimetty Bernissä sijaitsevan Zytglogge-kellotornin mukaan, joka on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

Timebelle osallistui ensimmäisen kerran Sveitsin euroviisukarsintaan vuonna 2015. Kappale ”Singing about love” sijoittui silloin toiseksi Mélanie Renén voittaessa.

Kaksi vuotta myöhemmin yhtye päätti jälleen pyrkiä Euroviisuihin, mutta tällä kertaa yhtye oli kutistunut trioksi. ”Apollo”-kappaleen kanssa Timebelle voitti finaalin ylivoimaisesti. Yhtye keräsi kuuden kappaleen finaalissa lähes 48 prosenttia kaikista äänistä, eli melkein enemmän kuin kaikki muut kappaleet yhteensä.

Yhtyeen solisti Miruna Manescu on syntynyt ja kasvanut Romaniassa. Laulamisen lisäksi Miruna on opiskellut myös näyttelemistä.

Pianisti Emanuel Daniel Andriescu soittaa yhtyeessä pianoa, mutta hän hallitsee myös saksofonin ja klarinetin soiton. Myös Emanuel on syntynyt Romaniassa, mutta on asunut Sveitsissä kymmenen vuotta.

Rumpali Samuel Forster on syntynyt Saksassa ja on asunut suurimman osan elämästään Sveitsissä. Soittamisen ohella Samuel myös opettaa musiikkia.

Kappaleen taustalta löytyy myös kansainvälinen tiimi. Lauluntekijäkolmikko Elias Näslin, Alessandra Günthardt ja Nicolas Günthardt tunnetaan myös Dovas-nimellä. Tällä hetkellä he kaikki asuvat Tukholmassa, mutta Günthardtin sisaruksilla on sveitsiläisiä sukujuuria. Heistä Alessandra Günthardtilla on jo kokemusta viisuista. Hän oli mukana kirjoittamassa Azerbaidžanin edustuskappaletta vuonna 2014.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen live-esitys

Katso kappaleen musiikkivideo