Esittelyssä Tanska: Anja – Where I am

Anja Nissen Where I Am TanskaTanskalais-australialainen Anja Nissen voitti Dansk Melodi Grand Prix -kilpailun toisella yrittämällä. Viime vuonna hän sijoittui Tanskan viisukarsinnassa toiseksi kappaleella ”Never alone”, mutta tänä vuonna kirkasti mitalinsa kultaiseen. Anja oli tanskalaisten selvä suosikki, sillä hän keräsi jopa 64 prosenttia äänistä kolmen kappaleen superfinaalissa.

Anjan vanhemmat ovat tanskalaisia, mutta hän itse on syntynyt Australiassa. Anja on myös viettänyt lähes koko ikänsä Australiassa. Vaikka hänen perheessään on puhuttu tanskaa, hän itse opetteli kielen vasta alle vuosi sitten.

Anjalla on paljon kokemusta television kykykilpailuista. 12-vuotiaana hän osallistui Australian Talent-kilpailuun ja selvisi semifinaaleihin asti. Vuonna 2014 hän kilpaili Australian The Voicessa amerikkalaisräppäri will.i.amin tiimissä. Anja eteni aina finaaliin asti ja voitti koko kilpailun.

Omaa nimeään kantavan esikoisalbuminsa Anja julkaisi samana vuonna, mutta se sisälsi lähinnä covereita jo The Voicen aikana kuulluista kappaleista. Australian albumilistalla levy pysyi vain kaksi viikkoa.

Edustuskappaleen ”Where I am” on Anja kirjoittanut itse yhdessä Michael D’Arcyn ja Angel Tupain kanssa. Anja on kertonut, että viisuedustus on ollut hänen unelmansa pienestä asti. ”Olen aina kaivannut Tanskaan ja halunnut löytää syvemmän yhteyden kotimaahani. Tunnen nyt, että minut on hyväksytty Tanskassa”, Anja sanoo eurovision.tv:n haastattelussa.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen live-esitys

Kuva: DR