Esittelyssä Tanska: Anti Social Media – The Way You Are

Tanska 1Tanska valitsi viisuedustajansa 7.2. Neljän nuoren miehen muodostama Anti Social Media -yhtye voitti Dansk Melodi Grand Prix -kilpailun kappaleella ”The Way You Are”. Yhtyeen jäsenet ovat  Philip Thornhill, 19 (laulu), Nikolaj Tøth, 19 (kitara), David Vang, 25 (basso) ja Emil Vissing, 24 (rummut).

Kappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Remee (Mikkel Johan Imer Sigvardt ) ja Chief 1 (Lars Pedersen), jotka ovat häärineet Melodi Grand Prix -kisan taustalla useita kertoja. Kaksikko oli mukana tekemässä esimerkiksi myös Tanskan vuoden 2012 edustuskappaletta, Soluna Samayn “Should’ve Known Betteriä“.

Anti Social Media koottiin tuottajien toimesta nimenomaan viisukappaleen esitys mielessä. Itse kappale oli syntynyt tekijöiltä jo kymmenen vuotta sitten, mutta sopivan esittäjän puuttuessa se oli jäänyt pöytälaatikkoon. Vuosien jälkeen tuottajakaksikko totesi melodian olevan ajattomuudessaan yhä tuoreen kuuloinen ja päätti lähettää sen mukaan Melodi Grand Prix’hin – tarvittiin vain esittäjä.

Tarinan mukaan tuottaja-lauluntekijä  Chief1 etsiskeli kappaleelle tulkitsijaa Youtuben kautta, mistä oli löytänyt myös Soluna Samayn aikanaan. Hän pyysi sopivilta nuorilta kyvyiltä demoesityksiä ”The Way You Aresta”.  Lopulta, Melodi Grand Prix -kilpailun ilmoittautumistakarajan kynnyksellä,  mukaan löytyi puskaradiovinkkien kautta Philip Thornhill, jonka ääneen ja persoonaan tuottajat ihastuivat heti.

Yhtye koottiin Philipin ympärille joulukuussa, joten ryhmän jäsenet eivät ole tunteneet toisiaan montaakaan kuukautta. Viisukappale on heidän ensisinglensä. Haastatteluissa he ovat kuitenkin kertoneet tulleensa välittömästi toimeen keskenään ja innostuneensa bändistään valtavasti. ”Poikabändityyliin” tuottajien kokoama yhtye on kuitenkin lauluryhmän sijaan perinteinen bändi, joka soittaa itse instrumentteja ja tekee jatkossa myös itse musiikkiaan. Anti Social Media -nimestä huolimatta yhtyeen jäsenet kertovat olevansa aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä.

Laulaja Philip Thornhillin isä on britti, joten hänen toinen äidinkielensä on englanti. Anti Social Media on Philipin ensimmäinen bändiprojekti, mutta hän on esiintynyt musikaaleissa kouluaikanaan. Keväällä 2015 hän on mukana Ungdomsskolen Blues Brothers -musikaalissa.

Kappale ”The Way You Are” on tyyliltään 1960-luvun henkistä brittipoprockia. Pojat itse kutsuvat tyylilajia ”kesäpopiksi”. Alun perin kappaleen sovitus muistutti enemmän tämän hetken radiopoppia, mutta tyylilaji muutettiin Anti Social Media  -yhtyeelle paremmin istuvaksi.

Wienissä Anti Social Media kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 19.5. esiintymispaikalla numero 13.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Viisukuppilan Anti Social Media -haastattelu Tanskasta Melodi Grand Prix -finaalin jälkeen

Esikatseluvideo

Video live-esityksestä

Kuvat: Ditte Chemnitz

Tanska 2