Esittelyssä Tanska: Chanée & N’evergreen – In a moment like this

Christina Chanée, syntymänimeltään Christina Birch Wongskul sekä Tomas N’evergreen, syntymänimeltään Tomas Christiansen, ovat yhdessä Tanskan tämänvuotinen viisuedustaja Chanée & N’evergreen. Kaksikko ei ole aikasemmin esiintynyt yhdessä vaan kyseinen duo laitettiin kasaan varta vasten viisuja varten. Kaksikon yhteistyö on sujunut kuitenkin niin hyvin että heillä on suunnitteilla myös muita kappaleita ”In a moment like this” -viisun lisäksi.  Myös yhteinen levy olisi tarkoitus julkaista myöhemmin tänä vuonna.

Kolmekymppinen Christina Chanée on tanskalaisen äitinsä ja thaimaalaisen isänsä ainoa lapsi ja hän on ehtinyt esiintymään uransa aikana jo useissa tv-ohjelmissa ja musikaaleissa. Christina Chanée on mukana laulamassa myös ”Kid Creole And The Coconuts” -ryhmässä, joka esiintyy ympäri maailmaa. Vaikka Christina Chanée on myös taitava jazz-laulaja, kokee hän popin omimmaksi musiikkilajikseen.

 

Christina Chanéen eksoottinen ulkonäkö tulee thaimaalaiselta isältä.

40-vuotias Tomas N’evergreen on kotoisin Århusista. Vuodesta 2003l ähtien Tomas N’evergreen  on asunut Moskovassa ja hän onkin luonut uraa Venäjän pop-markkinoilla. Vuonna 2007 julkaistu ”Since you’ve been gone” -albumi myi Venäjällä ja muissa entisissä neuvostotasavaloissa yhteensä noin 250 000 kappaletta. Viime vuonna Tomas N’evergreen osallistui Venäjän viisukarsintoihin kappaleella ”One more try” sijoittuen yhdenneksitoista.

Tanskan kolmikierroksinen karsinta kisattiin tänä vuonna helmikuun 6. päivä Aalborgissa. Ensimmäiseltä kierrokselta valittiin neljä kappaletta jatkoon ammtilaisraadin ja yleisöäänien yhteistuloksella (50/50). Toisella kierroksella kappaleet jaettiin pareihin, joiden voittajat pääsivät finaaliin yleisöäänien perusteella. Myös viimeisellä kierroksella, jossa oli jäljellä enää kaksi kappaletta, päätös oli yleisöllä. Viimeisellä kierroksella Chanée & N’evergreen ja heidän kilpailukappaleensa ”In a moment like this” kohtasivat Bryan Ricen ja ”Breathing” -kappaleen. Chanée & N’evergreen voittivat tämän kaksinkamppailun ja suuntaavat näin ollen toukokuussa Osloon.

Tomas N’evergreen on suosittu Venäjällä.

”In a moment like this” on ruotsalaisvoimin tehty kappale. Sen taustalta löytyvät Thomas G:son, Henrik Sethsson ja Erik Bernholm. Varsinkin G:son tunnetaan varsinaisena viisukonkarina. Hänen muita viisutuotoksiaan ovat olleet ”Listen to your heartbeat” (Ruotsi 2001), ”Invincible” (Ruotsi 2006), ”I love you mi vida” (Espanja 2007) ja ”Ven a bailar conmigo” (Norja 2007). Näiden lisäksi G:son on sävellyksiä on nähty useiden muiden maiden, esimerkiksi Suomen, Puolan ja Romanian, karsinoissa. Huhujen mukaan G:son olisi aikaisemmin yrittänyt kaupata ”In a moment like this” -kappaletta Ruotsin karsintoihin.

Tanskan karsinnan tulokset National Finals -sivustolla.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla.

Christina Chanéen MySpace-sivut

Tomas N’evergreenin MySpace-sivut