Esittelyssä Tshekki: Gabriela Gunčíková – I stand

Gabriela 1Tshekin yleisradio ČT paljasti maaliskuussa valinneensa 22-vuotiaan Gabriela Gunčíkován maan euroviisuedustajaksi Tukholman kilpalavoille. Kuten moni Gabrielan kilpasiskoista ja kilpaveljistä, on myös tämä vaaleatukkainen laulajatar noussut julkisuuteen kykykilpailun kautta. Vuonna 2011 hän osallistui Tshekin ja Slovakian yhteiseen Idols-kilpailun Česko Slovenská SuperStarin toiselle tuotantokaudelle ja sijoittui kilpailussa toiseksi.

Menestyksekästä debyyttiä seurasi vielä saman vuoden puolella esikoisalbumin ”Dvojí tvář” ilmestyminen sekä osallistuminen tshekkiläiseen Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan, jossa menestys jäi toki vähäisemmäksi.

Vuonna 2013 Gabriela aloitti työskentelyn amerikkalaisen laulunopettajan Ken Tamplinin kanssa Kaliforniassa ja julkaisi myös toisen studioalbuminsa, niin ikään tshekinkielisen ”Celkem jiná”. Vuosina 2014-2015 Gabriela lauloi amerikkalaisen Trans-Siberian Orchestran riveissä ja esiintyi tuona aikana yli 120 konsertissa ympäri Yhdysvaltoja.

Gabriela 2Tällä hetkellä Gabriela haluaa panostaa täysillä soolouraansa. Tukholman euroviisuissa rocktyttönä mainetta niittänyt Gabriela tavoittelee Tshekille finaalipaikkaa hieman hempeämmällä otteella. Voimaballadin “I stand” sävellyksessä on haettu apuja Ruotsista ja Irlannista ja sen kansainvälisenä tekijätiiminä onkin toiminut kolmikko Christian Schneider-Sara Biglert-Aidan O’Connor. Sekä artisti että kappale valittiin ilman julkista karsintaa ja valinnasta vastasi Tshekin yleisradion ČT:n kokoama ammattilaisraati.

Menestyspaineita Gabriella lienee on, sillä toistaiseksi maan neljä aikaisempaa yritystä ei ole tuonut vielä finaalipaikkaa. Tällä kertaa sitä tavoitellaan ensimmäisen semifinaalin kilpailunumerolla kymmenen.

Katso kappaleen musiikkivideo

Gabrielan Facebook-sivut

Kuvat: Yan Renelt