Esittelyssä Tshekki: Martina Bárta – My turn

Ensimmäisen semifinaalin neljäntenätoista maana finaalipaikkaa tavoittelee Tshekki. Erityisesti jazz-laulajana mainetta niittänyt Martina Bárta on valittiin jo helmikuussa Tshekin viisuedustajaksi ilman julkista karsintaa. Noin kuukautta myöhemmin Martinan edustuskappale, balladi nimeltä ”My turn” sai ensisoittonsa. Kappaleen taustalta löytyvät nimet DWB ja Kyler Niko.

Vaikka Euroviisut tarjoaa Martinalle ennen kaikkea tilaisuuden edustaa kotimaatansa, toivoo hän samalla tapaavansa mielenkiintoisia ihmisiä viisujen tiimoilta.
– Euroviisut on minulle loistava tilaisuus näyttää ihmisille, kuka minä olen muusikkona ja artistina. Toivon tapaavani kisaviikkojen aikana ihmisiä, jotka ovat yhtä kiinnostuneita musiikista kuin minä, kertoi 28-vuotias laulajatar taannoin eurovision.tv-sivustolla.

Nykyisin kahden eurooppalaisen pääkaupungin, Berliinin ja Prahan väliä ahkerasti reissaava  Martina vaikuttaa uudessa kotikaupungissaan Berliinissä jazz-kokoonpanossa nimeltä 4 To The Bar ja laulamisen lisäksi hänet tunnetaan Saksassa asti myös lahjakkaana käyrätorven soittajana. Synnyinmaassaan Tshekissä Maritina on niittänyt mainetta muun muassa esiintymällä Robin Hood -musikaalissa.

Viime vuonna Gabriela Gunčíková toi Tshekille maan ensimmäisen viisufinaalipaikan, joskin finaalissa pisteitä ei liiemmin kuultu. Nähtäväksi jää, pistääkö Martina Kiovassa menestyksen astetta paremmaksi.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen musiikkivideo