Esittelyssä Turkki: Can Bonomo – Love me back

Turkin viisuedustajaksi valittiin tammikuun alussa hieman tuntemattomampi artisti nimeltä Can Bonomo. 24-vuotias Can on kotoisin Turkin kolmanneksi suurimmasta kaupungista Izmiristä. 8-vuotiaana kitaran soiton aloittanut Can päätyi musiikin pariin toden teolla 17-vuotiaana, jolloin Can muutti Istanbuliin. Samalla kun Can opiskeli Istanbulilaisessa Bilgin yliopistossa elokuva- ja televisiotieteitten laitoksella, tutustui hän myös paikalliseen musiikkibisnekseen työskentelemällä esimerkiksi ääni-insinöörinä ja DJ:na ja soittamalla amatööribändeissä.

Can on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta työskentelemään niin radion kuin televisionkin puolella. Loppujen lopuksi musiikki vei kuitenkin voiton ja Canin ensimmäinen soololevy, turkinkielinen ”Meczup” ilmestyi viime vuoden alussa. Levyn myötä Can aloitti yhteistyön kaimansa tuottaja Can Sabanin kanssa ja tämä yhteistyö jatkuu edelleen.

Turkin tämänvuotinen edustuskappale, vahvoin etnovivahtein maustettu “Love me back” julkaistiin loppuhelmikuusta TRT-kanavan suorassa lähetyksessä. Viulut antavat kappaleelle myös hieman juutalaista makua, mikä onkin ymmärrettävää, sillä kappaleen itse säveltänytkin Bonomo on turkinjuutalainen. Suurimman osan lähteistä mukaan Can on itse myös sanoittanut kappaleensa, vaikka jotkut lähteet nimeävätkin sanoittajaksi jo edellä mainitun ja kappaleen tuottaneen Can Sabanin.

Riippumatta siitä kuka kappaleen on sanoittanut, nousee Can Bonomo puolustamaan Turkin viisumenestystä toisessa semifinaalissa esiintymispaikalla 13. Nähtäväksi jää, tuoko kyseinen luku Canille onnea vai epäonnea. Turkkia on pidetty diasporaääniensä ansiosta lähes varmana finalistina ja maa karsiutuikin viime keväänä ensimmäistä kertaa finaalista monipäiväisen kisaformaatin aikakaudella.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso esikatseluvideo Youtubessa

Can Bonomon kotisivut