Esittelyssä Unkari: Boggie – Wars for nothing

Boggie 2Unkaria edustavan Boggien takaa löytyy 28-vuotias laulaja-lauluntekijä Boglárka Csemer. Tämä musiikkiuransa alkutekijöissä vielä oleva budapestiläinen laulajatar sai reilu vuosi sitten jopa kansainvälistä huomiota esikoissinglensä “Parfüm” musiikkivideon myötä. Kyseisellä musiikkivideollaan Boggien haluaa osoittaa miten helppoa kuvankäsittely ja ihmisten muokkaus on nykypäivän mediassa. Kappaleen saaman suosion myötä Boggie levytti siitä myös ranskankielisen version “Nouveau Parfum“.

Vaikka Boggie onkin Boglárkan taiteilijanimi, luokitellaan se joissakin yhteyksissä myös duoksi, jonka toinen jäsen on kosketinsoittaja Áron Sebestyén. Áron on myös säveltänyt Boglárkan kanssa kilpailukappaleen “Wars for nothing” ja sanat siihen on kynäillyt Sára Hélène Bori. Kappale voitti helmikuun lopussa kisatun A Dal -karsinnan finaalin, jonka lopullinen voittaja ratkaistiin yleisöäänestyksellä neljän kappaleen superfinaalissa.

Erilaiset rauhanlaulut ovat kuuluneet euroviisujen historiaan lähes aina ja Unkarin koruton balladi ja sen pelkistetty esitys on nimensä mukaisesti kertomus turhista sodista. Tämän kappaleen myötä tekijät haluavatkin ihmisten pohtivan asioita enemmän, varsinkin nyt kun monet ihmiset kärsivät yhä enemmän niin lähellä kuin kaukanakin. Kappaleen esikatseluvideona toimii maaliskuussa Budapestissä kuvattu akustinen flash mob -video.

Unkari tavoittelee finaalipaikkaa ensimmäisen semifinaalin kymmenentenä kisaajana.

Katso kappaleen karsintaesitys

Katso esikatseluvideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: Enikő Várai

Boggie 1