Esittelyssä Unkari: Joci Pápai – Origo

papaijoc-620x330Unkari lähtee tavoittelemaan viisumenestystä tänä keväänä etnovivahtavin sävelein. Joci Pápain esittämä kilpailukappale ”Origo” voitti Unkarin viisukarsinnan, A Dal -kilpailun helmikuussa. ”Origo” on yksi tämän vuoden harvoista viisukappaleista, joka esitetään omalla äidinkielellään.

35-vuotias Joci Pápai on itse säveltänyt ja sanoittanut oman kilpailukappaleensa. Tummatukkainen laulaja kertoo, että kappale on rehellinen yhteenveto hänen omasta elämästään eikä hän esimerkiksi peittele romanitaustaansa millään lailla.
– Kaikki kappaleessani on sataprosenttisesti minua, se on sekoitus eri tyylejä. ”Origo” on maailman musiikkia, jossa elektroniset rytmit kohtaavat unkarilaista kansanmusiikkia ja mustalaismusiikkia ja siitä syntyy erikoinen, mutta samalla tasapainoinen kokonaisuus.

Romanien musiikkiperinne onkin ollut osa Joci Pápain elämää jo lapsuudesta alkaen. Hänen isänsäsä toimi suuren mustalaisorkesterin johtajana ja Joci Pápainkin kerrotaan tarttuneen kitaraan jo nelivuotiaana. Ensimmäisen oman albuminsa herra julkaisi vuonna 2005, jota seurasi useampi listaykköseksi asti noussut singlejulkaisu. Nykyään hänet tunnetaan kotimaassaan juurikin mustalaismusiikin ja modernin pop-musiikin omalaatuisesta yhdistämisestä.

Joci Pápai on kertonut olevansa ylpeä saadessaan olla ensimmäinen romani, joka edustaa Unkaria Euroviisuissa.
– Rakastan Unkaria ja kotimaani ainutlaatuista musiikkia. Olen kiitollinen siitä, että niin moni ihminen tukee minua viisutaipaleellani.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen live-esitys

Katso kappaleen musiikkivideo