Esittelyssä Unkari: Kállay-Saunders – Running

Kallay-Saunders1András Kállay-Saunders syntyi tammikuussa 1985 New Yorkissa. Musikaalinen lahjakkuus sekä raamikas ulkonäkö lienee tullut Andrákselle jo geeneissä, sillä hänen äitinsä oli unkarilainen malli Katalin Kállay ja isä amerikkalainen soul-laulaja  Fernando Saunders. Vaikka muusikkoisä olikin paljon kiertueilla Andráksen ollessa lapsi, vei hän poikansa aina tilaisuuden tullen Detroitiin ja näytti hänelle uransa alkupaikat. Näin myös András innostui Motown-musiikista.

Unkarilaisille András Kállay-Saunders tuli tutuksi vuonna 2010 kun hän sijoittui neljänneksi Megasztár-kykykilpailussa. Kilpailuun András löysi nähtyään televisiossa siitä mainoksen vieraillessaan Unkarissa äitinsä ja sairaan isoäitinsä luona. Vaikka voittoa ei tullut, muutti kilpailu Andráksen elämän kertaheitolla. Pian kilpailun jälkeen András solmi nimittäin levytys sopimuksen Unkarin Universalin kanssa ja edessä oli pysyvä muutto äidin kotimaahan. Kilpailun myötä András oli löytänyt myös rakkauden elämäänsä ja hän seurusteleekin tällä hetkellä Megasztárin voittaneen Renáta Tolvain kanssa.

kallay_2013Eurooppaan muutto toi mukanaan myös rakkauden euroviisuja kohtaan. Ensimmäisen kerran András pyrki Unkarin euroviisuedustajaksi vuonna 2012, jolloin kappale “I love you” jäi karsintojen semifinaalivaiheeseen. Viime vuonna kappale “My baby” nähtiin sen sijaan finaalin kärkinelikossa. Tämän vuoden helmikuussa kaikki palaset loksahtivat kohdalleen ja András Kállay-Saunders voitti Unkarin euroviisukarsinnan kappaleella “Running”.

Aiheensa puolesta “Running” on yksi tämän vuoden euroviisujen synkimmistä kappaleista, sillä se kertoo lapsiin kohdistuvasta perheväkivallasta. András on säveltänyt kilpailukappaleensa Krisztián Szakosin kanssa ja sanoituksen idean hän on saanut lähipiiristään.
– Kappale kertoo eräästä lapsuudenystävästäni, joka kärsi lapsuudessaan perheväkivallasta. Valitettavasti olen sen jälkeen tavannut enemmänkin ihmisiä, joilla on samanlainen tarina kerrottavana. Kappaleellani on vahva sanoma ja toivon, että se auttaa ihmisiä tiedostamaan olemassaolevan ongelman, András Kállay-Saunders on kertonut eurovision.tv -sivulla.
Kööpenhaminan viisulavalla nuori mies esiintyy kaksiosaisella sukunimellään Kállay-Saunders. Lavalle hän nousee ensimmäisen semifinaalin viimeisellä esiintymisnumerolla.

Katso karsintaesitys Youtubessa

Katso esikatseluvideo Youtubessa

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: Dávid Ajkai

Kallay-Saunders 3