Esittelyssä Valko-Venäjä: 3+2 – Butterflies

Artyom Mihalenko, Egiazar Farashyan, Yulia Shishko, Alyona  Karpovich ja Ninel Karpovich tutustuivat toisiinsa viime vuonna “New Voices of Belarus” nimisessä television kykykilpailussa. Kokoonpanon nuorin jäsen Artyom Mikhalenko, 20, opiskelee Valko-Venäjän valtiollisessa taide- ja kulttuuriakatemiassa, lisäksi hän toimii solistina Valko-Venäjän presidentin kuorossa. Myös 21-vuotiaat Yulia Shishko ja Egiazar Farashyan opiskelevat Artyomin lailla Valko-Venäjän valtiollisessa taide- ja kulttuuriakatemiassa. 25-vuotiaat kaksossisaret Alyona ja Ninel Karpovich opiskelevat puolestaan valtiollisessa musiikkiakatemiassa ja ovat hankkineet esiintymiskokemusta  yhdessä muun muassa maan lottoshow’ssa. jokaisella kokoonpanon viidellä jäsenellä on siis vahva ammattimainen musiikkitausta.

Valko-Venäjän viisuvalinta ei ollut tänä vuonna Euroopan helpoimpia. Alun perin maan karsinnat piti olla televisiokanavan ONT:n vastuulla ja kanava ehtikin järjestää useamman osakilpailun karsinnat. Pian kuitenkin selvisi, ettei ONT voi olla vastuussa maan viisujärjestelyistä koska kanava ei ole EBU:n (Euroopan yleisradioliiton) jäsen ja vetovastuu siirtyi BTRC-kanavalle.

Helmikuun lopussa BTRC-kanava ilmoitti valinneensa maan tämänvuotiseksi viisuedustajaksi 49 ehdokkaan joukosta ONT:n kisassa toiseksi tulleen 3+2 -kokoonnpanon kappaleella “Far away”. Maaliskuussa ilmoitettiin,  että 3+2 on vaihtanut eduskappalettaan ja kisaakin Oslossa kappaleella “Butterflies”. Joillekin ilmoitus tuli yllätyksenä, kaikille ei. Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen, eikä edes toinen kerta, kun Valko-Venäjällä vaihdetaan kilpailukappaletta karsinnan tai julkaisemistilaisuuden jälkeen.

Valko-Venäjän kilpailukappaleen “Butterflies” on säveltänyt suosittu venäläinen säveltäjä Max Fadeev. Balladin sanoitukset ovat puolestaan peräisin puolalaisen runoilijan Malka Chaplinin kynästä.

Katso kappaleen sanat Diggiloo-sivustolta.

Butterflies-kappaleen esikatseluvideo