Esittelyssä Valko-Venäjä: TEO – Cheesecake

Teo pikkukuvaValko-Venäjällä on viime vuosina totuttu siihen, että karsintojen voitto ei vielä tarkoita välttämättä mitään. Viimeisten neljän vuoden aikana Valko-Venäjällä on karsintojen jälkeen vaihtunut joko kappale tai edustaja. Tänä vuonna ilmeisesti jopa maan presidenttikin on karsintatulokseen tyytyväinen, tai sitten hän on vain vähän perso makealle.

Valko-Venäjän karsintojen voittoon nimittäin ylsi artisti nimeltä TEO (Juri Vashchuk) kappaleellaan ”Cheesecake”. Kappale päätyi maan karsinnoissa aluksi tuomariäänten ja puhelinäänten yhteistuloksissa tasapisteisiin toisen kappaleen kanssa, mutta ”Cheesecake” vei lopulta voiton jokaisen tuomarin valittua vielä suosikkinsa kärkikaksikosta.Teo sivuTEO (s. 24.1.1983) on todellinen monilahjakkuus. Hän voitti lapsena kilpailuja harmonikan soitossa ja pääsi täysi-ikäisyyden kynnyksellä mukaan Valko-Venäjän kansalliseen akateemiseen konserttiorkesteriin, jossa hän oppi laulua, säveltämistä ja sovittamista. Hänellä on myös kaksi tutkintoa musiikista. Artistinimensä Juri laittaa sivuun juontaessaan Naperad U Minulae -nimistä televisio-ohjelmaa, jossa hän kiertää Valko-Venäjää löytääkseen autenttisia musiikkikulttuureja. Juri sovittaa näistä musiikkiperinteistä löytämistään kappaleista uusia, moderneja versioita tunnettujen laulajien laulettavaksi. Artistinimellä TEO ei ole kuulemma mitään syvempää merkitystä. TEO syntyi, kun Juri googletti kirjaimen ”t”, ja näki hakutuloksissa sanan ”teo”. Siihen hän tykästyi ja otti sen taiteilijanimekseen.

TEO on jo kokenut tekijä euroviisupiireissä. Hän on ollut mukana tekemässä kolmea kappaletta, jotka on voittaneet Valko-Venäjän karsinnat, mutta jotka eivät ole kuitenkaan päässeet edustusmatkalle asti. Nämä kappaleet ovat vuonna 2010 voittanut ”Far Away”, vuonna 2012 voittanut ”All My Life” ja vuonna 2013 voittanut ”The Rhythm of Love”. Myös tänä vuonna TEO oli mukana tekemässä kahta muuta karsintoihin osallistunutta kappaletta, mutta veikin lopulta voiton itse.

Kappaleen ”Cheesecake” TEO on itse säveltänyt, ja sen on sanoittanut Dmitri Novik. Kappale kertoo siitä, että vaikka parisuhde on loppunut, tulee toista kuitenkin kohdella kunnioittavasti. TEO ei enää halua tulla esineellistetyksi eikä kutsutuksi exänsä juustokakuksi. Valko-Venäjällä on hyvä esiintymispaikka toisen semifinaalin loppupäässä. Toukokuun kahdeksantena saamme nähdä, kuinka monta kakkulaulua finaalissa oikein raikaa.

Katso karsintaesitys Youtubessa

Katso esikatseluvideo Youtubessa

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: BRC

Teo - alas