Esittelyssä Venäjä: Dina Garipova – What if

Venäjällä ei järjestetty tänä vuonna euroviisukarsintoja vaan maan viisuvalinnasta vastaava televisiokanava Pervii Kanal valitsi maan euroviisuedustajaksi 21-vuotiaan Dina Garipovan. Venäläisille televisiokatsojille Dina oli tullut jo tutuksi viime vuonna kisatun Venäjän the Voice -ohjelman (Голос) ensimmäisen kauden myötä, jonka hän voitti. Kisan aikana Dina hurmasi venäläiset katsojat ja sai tuolloin jopa mediassa lisänimen Venäjän Adele. Pian sen jälkeen kun Dina uutisoitiin maan euroviisuedustajaksi, Pervii Kanalilta kerrottiin, että kyseessä ei oikeastaan ollut heidän sisäinen valinta vaan Venäjän kansa valitsi edustajansa jo joulukuussa Voicen finaalissa. Dinan valinnan myötä Venäjä jatkaa udmurdialaisten Buranovon mummojen aloittamalla niin sanotulla vähemmistöedustajalinjalla, sillä Dina on syntyperältään tataari.

Musiikki on aina ollut kuusivuotiaasta asti laulaneen Dinan suuri intohimo. Lempilaulajikseen Dina nimeää jo edesmenneen Whitney Houstonin sekä amerikkalaisen Joshua Grobanin, jonka kanssa Dina toivoisi joskus levyttävänsä dueton. Tästä saattaakin tulla nopeammin totta kuin uskommekaan. Laulamisen ohella Dina opiskelee journalistiikkaa Kazanin yliopistossa ja jos laululta ja opiskeluilta jää aikaa, Dina harrastaa myös runojen kirjoittamista sekä ristipistotöitä.

Myös venäläiset luottavat kilpailukappaleensa kanssa ruotsalaisten apuun tänä vuonna. Dina nimittäin kisaa Malmön viisuissa balladilla “What If”, jonka ovat säveltäneet ruotsalaiset Gabriel Alares ja Joakim Björnberg yhdessä venäläisen Leonid Gutkinin kanssa. Kappale ehti myös aiheuttamaan pienimuotoista draamaa kun se helmikuun lopussa julkaistiin, sillä esimerkiksi Oikotimes.com -sivulla kappaletta epäiltiin plagiaatiksi brittiläisen popstars-yhtyeen Hear’sayn kappaleesta “Carried away” vuodelta 2001.

Plagiaattipöly laskeutui yhtä nopeasti kuin se oli noussutkin ja Dina on saanut tämän jälkeen valmistua rauhassa tulevaan viisukoitokseensa. Nuori neito on itse hyvin innoissaan kilpailukappaleestaan.
– Tämä kappale saa ihmiset ajattelemaan kuinka paljon asiat riippuvat meistä itsestämme. Vahva sävellys korostaa tarinan jokaista sanaa. Olen onnellinen, että saan edustaa Venäjää juuri tällä kappaleella ja toivon sen koskettavan jokaisen kuulijan sydäntä, Dina on kertonut venäläiselle Vokrug.tv -sivustolle.
Dina tunnustautuu myös euroviisufaniksi ja uskoo, että kilpailuun osallistuminen on merkittävä tapahtuma kenelle artistille tahansa.

Katso esikatseluvideo Youtubessa

Dinan fanisivut Facebookissa

Keskustele aiheesta foorumillamme

Ukrainan ja Venäjän viisut olivat vahingossa vaihtaneet paikkaansa esittelyjärjestyksessä. Huomenna palaamme Alankomaiden myötä oikeaan esiintymisjärjestyksen mukaiseen järjestykseen.