Esittelyssä Venäjä: Peter Nalitch & Friends – Lost and forgotten

Peter Andreevich Nalitch syntyi Moskovassa vappuaattona 1981. Sen lisäksi, että Peter on opiskellut musiikkia Orfei-Studiossa, on hän valmistunut myös arkkitehdiksi.

Peter nousi suosioon vuonna 2007 Youtuben kautta Guitar-nimisellä videolla, jossa laulaja tekee itsestään pilaa huonolla englannin aksentilla. Vielä tänäkin päivänä esiintyessään englanniksi Peter käyttää tavaramerkikseen muodostunutta aksenttia. Omien sanojensa mukaan tämä johtuu siitä, ettei hän halua esittää osaavansa englantia paremmin kuin todellisuudessakaan osaa. Englannin lisäksi Peter esiintyy venäjäksi, ranskaksi, italiaksi sekä barbusi-nimisellä mielikuvituskielellä.
Peterin lisäksi kokoonpanoon eli niin sanotusti Peterin ystäviin kuuluuvat Jura Kotenko (saksofoni ja huilu), Sergei Sokolov (domra eli balailakaa muistuttava kielisoitin), Kostja Shvetsov (kitara), Dima Simonov (basso) ja Denis Marinkin (rummut). Kokoonpanon ensimmäinen albumi ”Радость простых мелодий” (Radost prostih melodii, suom, Yksinkertaisten sävelten ilo) julkaistiin marraskuussa 2008.

Peter on itse säveltänyt ja sanoittanut kilpialukappaleensa ”Lost and forgotten”. Kappale valittiin Venäjän viisuedustajaksi maaliskuun 7. päivänä järjestetyssä finaalissa. Voittaja valittiin yleisön ja tuomariston äänien yhteistuloksella (50/50). Finaaliin osallistui kaksikymmentäviisi kappaletta ja ”Lost and forgotten” keräsi kaikista äänistä 20,9 prosenttia.

Venäjän karsinnan tulokset National finals -sivustolla.

Kilpailukappaleen sanat Diggiloo-sivustolla.

Peter Nalitch (kolmas vasemmalta) edustaa ystävineen Venäjää.

Peter Nalitch ystävineen esiitymässä Venäjän finaalissa. Esitys toimii myös kappaleen esikatseluvideona.

Lisää aiheesta Peter Nalitchin kotisivuilta sekä MySpace-sivulta.