Esittelyssä Viro: Jüri Pootsmann – Play

juri 1Eteläinen naapurimaamme Viro lähettää Tukholman kisoihin yhden tämän hetken kirkkaimmista nousevista tähdistään. Voitettuaan Eesti otsib superstaari -kilpailun viime vuoden toukokuussa, Jüri Pootsmann nousi nopeasti koko kansan tietoisuuteen ja palkittiin jopa vuoden parhaan miesartistin palkinnolla Eesti Muusikaauhinnad -gaalassa tämän vuoden alussa.

Jo nuoresta pojasta asti Jüri on harrastanut musiikkia ja on mm. laulanut kuoroissa. Jüri on kuitenkin kertonut että vielä silloin hänen äänialansa oli sopraano ja hän joutui laulamaan tyttöjen kanssa. Tästä hän ei pitänyt ja toivoi kovasti saavansa matalemman lauluäänen. Kuten usein käy, teini-iässä Jürin ääni alkoikin madaltua ja nyt hän onkin tunnettu matalasta ja sielukkaasta äänestään.

Voitettuaan Eesti otsib superstaarin, Jüri sai levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa. Vime vuoden loppupuolella Jüri julkaisi omaa nimeään kantavan debyytti-EP:nsä ja siltä singleksi lohkaistu ”Aga siis” sai soittoa myös Suomen radioaalloilla.

Viron viisukarsintoihin Jüri otti osaa Stig Rästan, Vallo Kikaksen ja Fred Kriegerin kirjoittamalla kappaleella Juri 2”Play”. Stig on viisufaneille tuttu viime vuoden kisoista, kun hän edusti maataan yhdessä Elina Bornin kanssa sijoittumalla hienosti seitsemänneksi. Jo semifinaalissa Jüri oli niin tuomariston kuin yleisönkin suosikki ja suosio jatkui finaalissa. Jüri nappasi voiton yli 10,000 äänen erolla toiseksi tulleeseen Lauraan.

Jüri on kertonut olevansa suuri euroviisufani ja on seurannut kisoja joka vuosi perheensä kanssa. Hän oli jo suunnitellut matkustavansa Tukholmaan fanipohjalta, mutta nyt Jüri kuitenkin saa astua lavalle itse ensimmäisessä semifinaalissa.

Katso kappaleen karsintaesitys

Katso kappaleen musiikkivideo

Jürin Facebook-sivut

Kuvat: Krõõt Tarkmeel, Jörgen Paabu

juri 3