Esittelyssä Viro: Koit Toome & Laura – Verona

Koit_Toome_ja_LauraViro luottaa tänä vuonna Shakespearin tunnetusta tragediasta inspiraationsa saaneeseen kappaleeseen ja artisteihin, joilla molemmilla on jo viisukokemusta.

Koit Toome edusti kotimaatansa vuonna 1998 kappaleella ”Mere lapsed” ollessaan vasta 19-vuotias. Laura palaa edustustehtäviin Kiovaan, sillä hänen edustaessa Viroa Suntribe-yhtyeen riveissä vuonna 2005, kisat järjestettiin silloinkin Ukrainan pääkaupungissa.

Koit ja Laura ovat molemmat luoneet pitkät urat viisuedustustensa jälkeen. Pitkän musiikkiuran lisäksi Koit on esiintynyt lukuisissa näytelmissä, ääninäytellyt animaatioissa ja voittanut maan Tanssii tähtien kanssa -kilpailun.

Laura on ollut tuttu näky Viron euroviisukarsinnoissa myös vuoden 2005 jälkeen. Viime vuonna hän sijoittui toiseksi kappaleella ”Supersonic”. Tähän mennessä Laura on julkaissut kaksi studioalbumia.

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Sven Lõhmus, joka on yksi maan tunnetuimmista biisintekijöistä. ”Verona” on hänen neljäs sävellyksensä Euroviisuissa. Viisukappaleiden lisäksi hän on säveltänyt satoja kappaleita virolaisille artisteille. Inspiraationsa kappaleeseen Sven sai matkallaan Veronaan.

Viron menestys on lähivuosina ollut vaihtelevaa ja viisuvoittonsa jälkeen maan paras sijoitus on ollut kuudes. Viime vuonna Viro sijoittui semifinaalinsa viimeiseksi Jüri Pootsmannin edustaessa maata kappaleella ”Play”.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen live-esitys

Katso kappaleen musiikkivideo

Kuva: Kalle Veesaar / Moonwalk