Esittelyssä Viro: Ott Lepland – Kuula

Viron viisuedustaja, juuri ennen Bakun viisuja 25-vuotissyntymäpäiviään juhliva Ott Lepland tutustui ensimmäistä kertaa musiikkibisnekseen jo alle kymmenvuotiaana. Vuosina 1995-96 Ott nimittäin levytti neljä albumillista lastenlauluja. Virolaisten tv-katsojien tietoisuuteen Ott nousi kuitenkin vasta loppuvuodesta 2009, jolloin hän osallistui Viron Idolsin eli Eesti otsib superstaari -ohjelman kolmannelle tuotantokaudelle. Samaisessa kisassa nähtiin myös Viron viimevuotinen edustaja Getter Jaani. Getter sijoittui kisassa neljänneksi kun taas Ott meni ja voitti koko kilpailun.

Pian tämän jälkeen Ott julkaisi ensimmäisen albuminsa, joka oli nimetty yksinkertaisesti artistin itsensä mukaan. Viime vuoden marraskuussa julkaisuvuorossa oli Ottin toinen albumi ”Laulan ma sind”. Levyjen teon ohessa Ott on jatkanut myös musiikkialan opintoja Georg Otsin mukaan nimetyssä oppilaitoksessa (Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool). Ott on lisäksi nähty High School Musicalin pääosassa sekä kisaamassa voitokkaasti myös Laulupealinn-ohjelmassa (Laulupääkaupunki) kotikaupunkinsa Kärdlan nimissä.

Alkuvuodesta Ott osallistui Viron karsintoihin eli Eesti Laul 2012 -kilpailuun vironkielisellä balladilla ”Kuula”, jonka hän on itse sanoittanut ja säveltänyt yhdessä Aapo Ilveksen kanssa. Ilves ei sinällään ole ihan uusi tekijä Viron viisukartalla, sillä hänen kynästään oli lähtöisin myös maan vuoden 2004 kilpailukappaleen ”Tiin” sanat.

“Kuula“ oli lehtikyselyjen perusteella alusta alkaen ylivoimainen ennakkosuosikki Viron karsinnoissa tänä vuonna. Kenellekkään ei siis tullut yllätyksenä, etä kappale selvitti tiensä superfinaaliin tuomariston ja katsojien äänien perusteella. Toinen superfinalisti oli Vanilla Ninja -kokoonpanosta ja Vuosaari-elokuvastakin tuttu Lenna Kuurmaa kappaleella “Mina jään”. Superfinaalissa ”Kuula” lunasti odotukset ja voitti kilpailun saamalla 67 prosenttia annetuista äänistä.

Viron viisumenestys on ollut hyvinkin vaihtelevaa sen jälkeen kun maa debytoi viisuissa vuonna 1994. Vuonna 2001 Tanel Padar ja Dave Benton toivat maalle voiton kappaleella ”Everybody”. Vajaan kuukauden päästä jo tiedämme, miten tänä vuonna kävi.

Kappaleen sanat Diggiloo-sivustolla

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso karsintaesitys Youtubessa

Katso esikatseluvideo Youtubessa

Ott Leplandin kotisivut