Esittelyssä Valko-Venäjä: Alyona Lanskaya – Solayoh

Valko-Venäjä oli ensimmäinen maa, joka valitsi edustussävelmänsä Malmöhön. Perinteitä kunnioittaen Euroviisuissa kuultava kappale ei kuitenkaan ole tänäkään vuonna se, joka alun perin maan karsinnat voitti. Artisti pysyi tällä kertaa sentään samana, kun viimekin vuoden karsinnat voittanut Alyona Lanskaya ylsi voittoon joulukuisissa karsinnoissa. Viime vuonna Lanskaya joutui luopumaan edustuspaikastaan arvoisan presidentin, Aljaksandr Lukašenkan, julistettua karsinnan lopputulokset väärennetyiksi, ja Bakun reissu jäi tuolloin haaveeksi. Tänä vuonna Lanskaya palasi karsintoihin ja voitti karsinnat kappaleellaan ”Rhythm of love”, mutta kappale päätettiin lopulta vaihtaa toiseen, ja Lanskaya esittää Malmössä kappaleen ”Solayoh”, joka kertoo kuvitteellisesta planeetasta täynnä rakastavia ja vilpittömiä ihmisiä.

27-vuotias Alyona nauttii terveellisistä elämäntavoista ja on urheilullinen ja erityisesti Valko-Venäjän luontoa rakastava ihminen. Hänen kiinnostuksensa musiikka kohtaan alkoi jo nuorena ja hän lauloikin kuorossa, soolona ja erilaisissa kokoonpanoissa. Onnellisen lapsuuden ja nuoruuden jälkeen Lanskaja lähti tavoittelemaan kunnon uraa laulajana, ja hän voittikin parikymppisenä valkovenäläisen Slavianski Bazaar –festivaalin. Hänen ensimmäinen musiikkivideonsa julkaistiin vuonna 2008. Vuosi 2010 oli Lanskajalle menestyksekäs, sillä hänen esikoisalbuminsa julkaistiin ja hän voitti myös yhdysvaltalaisen Atlantic Breeze 2010 –laulukilpailun.

Alyonan uusi englanninkielinen albumi on nauhoitettu jo viime vuoden puolella, mutta se odottaa vielä julkaisuaan. Saa nähdä, päätyykö edustussävelmä ”Solayoh” myös albumille. Kappale ilmentää elämäniloa, toivoa ja rakkautta. Sävellys on Marc Paelinckin ja sanoitus Martin Kingin käsialaa. Paelinck on säveltänyt aiemmin myös Belgian vuosien 2002 ja 2004 viisut ”Sister” ja ”1 Life” sekä Maltan vuoden 2009 viisun ”What If We”.

Katso esikatseluvideo Youtubessa

Alyona Lanskayan Facebook-fanisivu

Keskustele aiheesta foorumillamme